Nerofiguren veroveren Hoeilaart (2 fotoalbums)

zondag 29 mei 2011

De Dijlelanddag stond zondag volledig in het teken van stripfiguur Nero van ridder Marc Sleen. Speciaal voor de gelegenheid kropen een aantal Hoeilanders in de huid van verschillende figuren uit het stripverhaal.
 
Voor de maquillage konden ze rekenen op de superploeg van toneelgroep Reintje en voor de kledij was dorpsgenote Christine Van Loon (Muntschouwburg) verantwoordelijk. Het resultaat mocht echt gezien worden. Prachtig.
Klik hier voor een beknopt fotoalbum van de voorbereidingen!
 
Naast de Nerofiguren waren ook de baron de Man d' Attenrode en Felix Sohie van de partij, alsook het serristenkoppel uit het toneelstuk "De Serristen" van Alain Borreman waarvan een fragment gespeeld werd in een serre op de vroegere berg van Sohie.  
 
De wandelaars kregen een geleide wandeling voor de voeten geworpen en namen een kijkje bij het geboortehuis van Felix Sohie waar de man zelf hen zat op te wachen om dan via het Nerocafé wat Hoeilaartse geschiedenis te leren met Tuizentfloot en dan op het gemeentehuis verwelkomt te worden door de baron de Man d'Attendrode. de wandeling werd afgesloten met een geestige gemeenteraad, voorgezeten door Nero.
 
De quote van de dag kwam zonder twijfel van Meneer Pheip: " Madame, ik hoop dat ge vanavond uwe naam waarmaakt!"