Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Nieuwe verkaveling Paloker zorgt voor onrust

dinsdag 29 nov 2011

Dinsdag 29 november - Sinds vele jaren bestaat het "spreekrecht" op de gemeenteraad. Dorpsgenoten die bezwaren hebben tegen bepaalde plannen, kunnen dan vijf minuten voor aanvang van de gemeenteraad hun ongenoegen uiten en eventueel voorstellen formuleren. Van dit spreekrecht wordt niet vaak gebruik gemaakt, maar gisteren was dat wel het geval.
 
Jan Van Der Beke, woordvoorder voor een groep bewoners van de Waversesteenweg en Nilleveldstraat vroeg aandacht voor de toekomstige inplanting van de nieuwe verkaveling Paloker en vooral voor de mobiliteitssituatie die daar mee gepaard zal gaan. De gemeente is immers van plan om Paloker via de Waversesteenweg te ontsluiten zodat het kruispunt met de Nilleveldstraat vijf verkeersarmen zal krijgen.
 
Met een goed onderbouwd pleidooi trachte Jan de gemeenteraadsleden te overtuigen van de problemen die zich zullen stellen en de alternatieven die dit zouden kunnen vermijden.
 
Vooral het totaal gebrek aan transparantie, dialoog en oog voor het democratisch proces ontgoochelt de bewoners die op anderhalve dag meer dan 100 handtekeningen rondhaalden voor een petitie over dit onderwerp.
 
Ook de GEmeentelijke COmmissie voor Ruimtelijke Ordening had een advies geformuleerd in de lijn van de visie van de bewoners maar blijkbaar legt het gemeentebestuur alle geformuleerde opmerkingen weinig gemotiveerd naast zich neer.
 
De buurtbewoners hopen dat het gemeentebestuur toch nog tot inkeer komt en rekening houdt met hun 'gegronde' opmerkingen en hun bezorgdheid.
 
Klik hieronder voor de volledige tekst.

BijlageGrootte
PDF icon Spreekrecht Paloker.pdf58.37 KB