Nieuwe website Zoniënwoud

woensdag 27 mrt 2013

Vanaf vandaag vind je alle info over het Zoniënwoud op www.zonienwoud.be. De nieuwe website is een initiatief van de drie gewesten en toont dat de natuur niet bij onze gewestgrenzen stopt.
'Het Zoniënwoud, dat is 4.400 hectare natuurpracht op de grens van Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Die uitgestrekte natuurschat zetten de drie gewesten nu samen op de kaart – of beter op het internet – met de website www.zonienwoud.be. Natuurliefhebbers en recreanten vinden er in vier talen de leukste fiets- en wandelpaden in het woud, het mountainbikenetwerk, spannende bosspelen, tips voor een bezoek aan het Kasteel van Terhulpen of het Rood Klooster, … Het is slechts een greep uit het rijke aanbod", luidt het.
 
'Via www.zonienwoud.be duik je bovendien in de rijke geschiedenis van het woud en ontdek je zijn geheimen en legendes. Je leert er ook hoe het bos beheerd wordt, wie daaraan meewerkt, hoe het Zoniënwoud er in de toekomst zal uitzien en zoveel meer. Natuurliefhebbers halen hun hart op met de rubriek ‘Planten en dieren’, waar de rijke biodiversiteit van het woud tot leven komt. Die rubriek wordt geleidelijk uitgebreid met de hulp van alle natuurliefhebbers die het Zoniënwoud een warm hart toedragen. ‘Zet je in!’ toont hoe de bezoeker zelf zijn steentje kan bijdragen: door de handen uit de mouwen te steken op een van de werkdagen in het woud, door planten en dieren in kaart te brengen of door foto’s van het woud te delen. De nieuwe website zet daarenboven met volle kracht in op interactiviteit. Fotografen kunnen via www.zonienwoud.be zelf foto’s uploaden, verenigingen plaatsen hun activiteiten in de kalender, bosgebruikers delen wandelingen en fietstochten, maar ook verhalen en legendes van het Zoniënwoud', laat het agentschap verder weten.
 
Voor meer informatie kun je terecht bij:
Patrick Huvenne, Agentschap voor Natuur en Bos | Gsm: 0476 89 85 17 – Patrick.Huvenne@lne.vlaanderen.be
Stéphane Vanwijnsberghe, Leefmilieu Brussel (LB-BIM) | Gsm: 0497 59 94 47 – svanwijnsberghe@environnement.irisnet.be
Jean-François Plumier, Département de la Nature et des Forêts DGARNE-SPW | Gsm : 0477 78 11 09 – JeanFrancois.Plumier@spw.wallonie.be