Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Ook wijk Solheide ongerust over verkavelingsijver gemeente

vrijdag 01 jun 2012

De BabbelBank van "een hart voor Hoeilaart", het project van het CD&V - N-VA kartel streek donderdagavond 31 mei neer in de gastvrije wijk Solheide. Een belangrijk thema dat regelmatig aan bod kwam, is het plan om in het kader van het PPS-project, de gronden van en rond de kinderkribbe te verkavelen. De inwoners zijn bang dat daardoor de laatste open (speel)ruimte verloren gaat.
 

 
Daarnaast waren er toch wat opmerkingen over het groenonderhoud van de speeltuin. De aanwezige vuilbak zou véél te klein zijn voor deze plaats en veel te onregelmatig worden leeggemaakt.
Verder is er op het terrein een ruimte aanwezig waar het gras bewust niet wordt gemaaid. Op die plaats groeit een grote hoeveelheid brandnetels wat niet gewenst is op een speelveld voor kinderen.
 

 
Een derde thema dat de bewoners van Solheide bezighoudt, is het sluipverkeer. Te veel automobilsten blijken 's morgens en 's avonds Solheide te gebruiken om het centrum te vermijden, waarbij ze de 30km/u zone niet respecteren en zich arrogant gedragen tegenover de bewoners. Zij maken de wijk verkeersonveilig. 
 
De volgende BabbelBank van "een hart voor Hoeilaart" is op donderdag 7 juni. Dan is de wijk Bakenbos aan de beurt.