Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Op ontdekking langs onze trage wegen

woensdag 26 okt 2011

Woensdag 24 oktober - Vorige zaterdag om 14 uur hadden de wandelliefhebbers op het Hoeilaartse gemeenteplein afgesproken voor een trage wandeling, georganiseerd door de werkgroep “trage wegen” van de Hoeilaartse milieuraad.
 
Het werd een wandeling langs de wandelpaden die straten en wijken met elkaar verbinden: via de Kerkstraat, de 2 “doorsteken” van en naar J.B. Charlierlaan, hetvoetwegje tussen de Brusselsesteenweg en de Jos Denayerstraat, het Uylenstraatje,  het Bemdekensveld, het Kom-op-tegen-kanker-bos, de Halan Cauter en zo terug naar Gemeenteplein.
 
25 volwassenen en 4 kinderen vonden de tijd om mee te stappen. De gidsen waren: Stefaan Bockstal, als voorzitter van de werkgroep en tevens lid van de Heemkundige Kring en Eric Kumps groen- en milieuambtenaar.
 
De wandeling trachtte aan te tonen dat de trage wegen belangrijk zijn voor het behoud van het historisch en cultureel erfgoed, de mobiliteit en dat het een essentiële link vormt met de diverse groene clusters.