Op reis met Mozart (vrijdagavond in de Sint-Clemenskerk

donderdag 05 jun 2014

Donderdag 5 juni - Al bijna 40 jaar luister het Ruusbroeckoor de hoogmissen van de voornaamste kerkelijke feestdagen op in de Sint-Clemenskerk. De zangers werden daarbij steeds begeleid door het orgel, in 1890 afgeleverd door het atelier van de Brusselse orgelbouwer 'Emile Kerkhoff'. Het bestaat uit een duizendtal pijpen, is goed onderhouden en brengt een warme klank voort in een kerk met een uitstekende akoestiek.
 
Het Ruusbroeckoor wil dit orgel even in de kijker stellen met een 'klein avondconcert' op vrijdag 6 juni om 20u30. Het thema van het concert is 'op reis met Mozart'.
 
Op 9 juni 1763 vertrokken vader Leopold, moeder Marie-Anna, de kleine Wolfgang en zus Nannerl op een avontuurlijke reis door Europa. Vader Mozart onderhield een uitgebreide correspondentie met zijn huisbaas Lorenz Hagenauer. 
 
Verteller Dries Ceupens kruipt in de huid van Hagenaur en organist Bruno Bruyninkkx speelt muziek uit de verschillende contreien die de familie Mozart bezocht, naast enkele werken die de jonge Wolfgang componeerde tijdens de reis.
 
Het Ruusbroeckoor nodigt u uit om samen met Mozart op reis te gaan.
Kaarten zijn te verkrijgen bij de koorleden, en de dienst Cultuur (GC Felix Sohie) of via 02 657 05 19 of ruusbroeckoor@gmail.com.