Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Oppositie vraagt en krijgt uitstel goedkeuring politiereglement

dinsdag 25 feb 2014

Dinsdag 25 februari - Tijdens de gemeenteraad van gisterenavond 24 februari 2014 diende het algemeen politiereglement te worden goedgekeurd. Dit algemeen politiereglement bestaat al verschillende jaren maar werd nu grondig herwerkt.
Zo’n reglement legt een aantal specifieke regels op die inwoners dienen na te leven. Dit gaat zowel over het verplichte onderhoud van voetpaden, geluidsoverlast, lichtpollutie, het verbranden van hout, brandpreventie in horecazaken,… maar ook over de organisatie van markten en kermissen, de brandveiligheid in jeugdlokalen, het opleggen van Gemeentelijke Administratieve Sancties (GAS boetes)... 
Belangrijk genoeg dus om eerst een grondig maatschappelijk debat te voeren alvorens dit snel goed te keuren. Daarom vroegen de CD&V en N-VA fracties, net zoals ze dit doen voor andere gelijkaardige en belangrijke dossiers, dat eerst het advies gevraagd zou worden van de verschillende gemeentelijke adviesraden. Immers op basis van hun opmerkingen kan het algemeen politiereglement eventueel nog bijgestuurd worden.
 
Na een korte schorsing van de vergadering, ging het gemeenteraad unaniem akkoord met het voorstel van de Hoeilaartse CD&V en N-VA fracties. Alvorens het algemeen politiereglement opnieuw tijdens de gemeenteraad van eind april 2014 voor goedkeuring voor te leggen, krijgen de verschillende adviesraden nu de kans om hierover advies te geven aan het gemeentebestuur.