Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Overlast door spoorwerken houdt wijk 't Roth in de ban

zondag 15 apr 2012

Zondag 15 april - Met veel heimwee naar het warme zonnetje van begin maart hield de babbelbank halt in de Overwinningsstraat op de wijk 't Roth. Een koude noorderwind blies door de straten en vroeg om dikke winterkledij maar dit hield de wijkbewoners niet tegen om even tijd te maken voor een babbeltje.
 
Vooral rond de werken aan het spoor werd heelwat bezorgdheid geuit. Enerzijds is er de snelheid van de grote tractors die, ondanks de 30km/u zone veel te snel door de straten razen (vooral 's morgens). Daarnaast zorgt de vuiligheid die de werken teweegbrengen voor een haast dagelijkse autowas.
 
Het zware transport zorgt er in ieder geval voor dat het wegdek in snelvaart verslijt en verzakt. 't Is maar de vraag of de spoorwegen zullen tussenkomen in de reparatie van het wegdek, over enkele jaren, na de werken. De bewoners hopen ook dat de trillingen door het transport op termijn geen schade veroorzaakt in de huizen.
 
Het CD&V/N-VA kartel, dat deze babbelbank organiseerde, verzekerde de bewoners hun klachten en bezorgdheid in ieder geval voor te leggen aan de gemeenteraad en de verkeerscommissie.