Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Overrompeling op lekker 'Fairtrade' ontbijt Wereldwinkel

zondag 13 mei 2012

Zondag13 mei - 25 jaar geleden startte een kleine groep Hoeilanders met de Wereldwinkel. Dat werd vandaag gevierd tijdens het Fairtrade ontbijt in JC Koldam.  Iedereen kreeeg een klein geschenk en negen gelukkigen een groot: een fles Argentijnse schuimwijn. Moederdag en het mooie weer zorgden voor een echte overrompeling: 230 volwassenen en 43 kinderen. En het smaakte. Het ontbijtbuffet bestond uit een grote variatie brood, exotische fruitsla en fruitsappen en heerlijk beleg, uiteraard producten uit de Wereldwinkel.Tijdens het ontbijt hield Vic Claes een korte toespraak die wij u graag meegeven:
 

Beste mensen, beste sympathisanten van de Wereldwinkel
 
Het is 25 jaar geleden dat een kleine groep Hoeilanders er mee gestart is.
25 jaar groei en 25 jaar de principes van eerlijke handel promoten.
Dat moet toch gevierd worden?
 
We vieren dit vandaag: Iedereen koos bij het binnenkomen een omslag, met daarin een klein cadeautje dat kan afgehaald worden in de winkel op het gemeenteplein (tot 30 juni). De grote cadeaus worden direct meegenomen of opgedronken aan tafel.
 
Het is ook 20 jaar geleden dat in Rio De Janeiro de eerste mondiale klimaatconferentie plaats had. Sindsdien is er veel water naar de zee gevloeid. Maar het besef dat we er met z’n allen iets moeten aan doen groeit.
 
Daarom heeft Oxfam Wereldwinkels aan onze vertegenwoordigers op de volgende klimaatconferentie in Rio (in juni) suggesties voorgelegd. Het standpunt vind je op de tafelfolder.
…. En op het welslagen van de volgende klimaatconferentie zullen we samen, om 10h00 een lekker glas heffen (we willen er een mooie foto van maken!!!):
Een eerlijke alcoholarme Wereldwinkelcocktail met een paar muntblaadjes, appelsiensap uit Brasilië, ruhm uit Cuba, rietsuiker uit Costa Rica, quinuabier uit Bolivia, Bio-limonade en Worldshakesap.
 
Een derde aandachtspunt vandaag is het zoeken naar vrijwilligers om het initiatief verder te ondersteunen. We zijn in Vlaanderen met meer dan 8000 vrijwilligers die “werken” in 216 winkels.
 
Geef ons een seintje of laat je naam of mailadres achter op het tafeltje bij de uitgang. Nog een fijn ontbijt gewenst …