Perron Brussel enkel bereikbaar door de modder (enkele foto's)

donderdag 10 jan 2013

Donderdag 10 januari - Al een tijdje zorgen de werken aan de brug van de I. Vandammestraat bij het station van Groenendaal voor ongemak bij de reizigers. Door de regen van de afgelopen maand is het al modder wat de klok slaat. De vele werknemers van de bedrijven in de buurt hadden verwacht dat, na de winterstop, de toestand opnieuw zou in orde gebracht worden, maar dat was ijdele hoop.
 
Via een apart compartiment voor de voetgangers, dat wat verhoogd was met planken, kon je de tunnel onder naar het perron Brussel, maar die constructie is vandaag nog van weinig nut. Wil je aan de overkant geraken moet je door een dikke 10 cm modder, met natte en vuile schoenen tot gevolg. De enige slechte oplossing is gewoon op de weg te blijven, want daar is de modder maar half zo diep, al moet je dan wel een gebedje doen dat er geen auto door de tunnel komt, want dan, als je het tenminste overleeft, kan je meteen je bad in. Eigenlijk een mensonwaardige en ook gevaarlijke situatie, waar aannemer Van Laere, zoals al zo vaak, niet echt van wakker ligt, al is hij natuurlijk wel verantwoordelijk. 
 
Vanuit het bedrijvencentrum is, na veelvuldige opmerkingen aan het adres van de aannemer zelf,  klacht neergelegd bij de politie. Wij zijn benieuwd of dit wat in beweging zal brengen.
 
Na de situatie rond het station van Hoeilaart, waar je al helemaal je leven moet riskeren, wil je de trein nemen - en daar worden dagelijks tientallen opmerkingen over gemaakt - blijkt nu ook het station van Groenendaal een te mijden plek te worden. Waarschijnlijk wil de NMBS niet liever dan dat er geen treinreizigers meer zijn.
 
Je zou beginnen geloven dat de verantwoordelijken voor de GEN-werken van slechte wil zijn! We houden je alvast op de hoogte.
 
Wil je meer lezen over de problemen rond de GEN-werken, klik dan hier.