Roekeloze chauffeurs razen door werf Brusselsesteenweg

zaterdag 22 sep 2012

Zaterdag 22 september - De werken aan de Brusselsesteenweg schieten goed op. Sinds vorige week werden de oude voetpaden verwijderd en is aan de opbouw van de nieuwe weg begonnen. Er werd een eerste laag stabiliserend materiaal aangebracht en uitgevlakt. De automobilisten onder ons hebben dit zeker opgemerkt. Op deze laag kan veel vlotter gereden worden. De snelheid van de auto’s ging meteen de hoogte in, alsof men plots vergeet dat er nog werken aan de gang zijn. We zouden de autobestuurders langs deze weg toch willen herinneren aan enkele risico’s die gepaard gaan met deze werken.
 
De werken zijn nog lang niet klaar en de wegeniswerkers kunnen dus vanachter elke machine opduiken, ook die machines staan niet stil. Wees dus voorzichtig wanneer u deze nadert. Natuurlijk geldt dit enkel tijdens de werkuren. Ook daarbuiten is de werf zone niet zonder gevaar. De materialen, riooldeksels en regenwaterputten staan niet allemaal of altijd goed verlicht of aangegeven. Deze week nog heeft er iemand twee banden op lek gereden toen hij aan te hoge snelheid onvoorzichtig kwam aangereden.
 
Het grootste risico van allemaal is dat er tijdens deze fase van de werken helemaal geen aparte voorzieningen meer zijn voor de zwakke weggebruikers. De fietsers en voetgangers, onze kinderen, moeten zich ook begeven op de, voor hen moeilijk begaanbare rijbaan, waar U, als automobilist voorbijraast! Wees dus op u hoede en pas alstublieft uw snelheid aan.
 
Met dank aan Pieter voor deze bijdrage