Seniorenraad brengt knelpunten in kaart (fotoalbum)

woensdag 21 mei 2014

Woensdag 21 mei - Deze voormiddag verzamelden tal van wandelaars, op intitiatief van de seniorenraad, voor een eerste knelpuntenwandeling. Het doel was om alle onveilige toestanden voor oudere voetgangers en gehandicapten in kaart te brengen en zo aandacht te vragen voor deze problematieken. Een vijftal groepen werd gevormd en in alle richtingen van het dorp gestuurd (zie PDF voor details).
 
Wij gingen op pad met o.a. de voorzitster van de seniorenraad, Gilberte Marchand, Koen Wastiels, de sportpromotor, schepen Uytterhoeven enkele dames en een kinderkoets. Alle wandelaars kregen een stappenteller voor een sportproject waarover later nog wel zal bericht worden.
 
Onze groep voor de wandeling: A. Biesmanslaan, Koldamstraat, Raymond Lauwersstraat, Sloesveldstraat, wijk Sloesveld, Weemstraat (trage weg en straat), WIllem Matstraat, Paul Malustraat en Henri Caronstraat. 
 
Zonder vooruit te willen lopen op het volledige verslag van de seniorenraad tekenen zich toch wel specifieke problemen af die vaak te maken hebben met het niet onderhouden van hagen zodat het voetpad te smal wordt.Dramatisch wordt het in de wijk Sloesveld waar de voetpaden in erbarmelijke toestand zijn en totaal onbegaanbaar: een toestand Hoeilaart onwaardig (zie fotoalbum).Ook de trage wandelweg Weemstraat die een veilige alternatieve schoolroute zou kunnen zijn, is in een slechte en vooral glibberige toestand en haast volledig dichtgegroeid.
 
Al bij al valt het merendeel van de straten echt wel mee en is er vooral werk voor de wijkpolitie om de inwoners er op te wijzen dat hagen de eigendomsgrens niet mogen overschrijden en hen eventueel te verbaliseren.Na de wandeling serveerde de seniorenraad verse koffie en cake. 
 
Wij wachten vol interesse op het volledige rapport.

BijlageGrootte
PDF icon routes knelpuntenwandeling (1).pdf876.35 KB