Foutmelding

 • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
 • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

The Singing Village - waar en wanneer (video flashmob bib)

woensdag 01 okt 2014
play video

Woensdag 1 oktober - Nu zondag start het "Singing Village" festival. Een week lang wordt er gezongen, overal in het dorp. Omdat er zoveel te doen is, hieronder de kalender van elke activiteit en veel informatie. Kies  er jouw moment uit en kom meezingen. Dat is de bedoeling!

 • Zondag 5 oktober van 14u tot 16u: Zingen in het Zoniënwoud - vertrek aan het station van Groenendaal.
 • Zondag 17u tot 18u30: Start van het Singing Village Festival - GC Felix Sohie met o.a. oude liedjes van de druif en het Glazen Dorp.
 • Maandag 6 oktober van 16u tot 16u30 : Start pop-up marathon in de bibliotheek
 • Maandag 6 oktober van 20u tot 22u: badkamerkoor voor wie overtuigd is niet te kunnen zingen - GC Felix Sohie.
 • Dinsdag 7 oktober van 8u tot 9u45: Zingen met de Sint-Clemensschool 
 • Dinsdag 7 oktober om 20u: Open zangavond "samen zingen, samen leven" - GC Felix Sohie
 • Woensdag 8 oktober van 8u45 tot 9u30: Zingen met de Sint-Clemensschool
 • Woensdag 8 oktober van 14u30 tot 16u30: Crea-atelier "Vogelhuisjes Pimpen" - GC Felix Sohie
 • Woensdag 8 oktober van 14u  tot 16u30: Zingen met kinderen - Sint-Clemensschool
 • Woensdag 8 oktober van 14u tot 14u30 en van 16u30 tot 17u: Open zangsessie - Bibliotheek
 • Woensdag 8 oktober 20u: Open zangavond "Sing, Pray & Celebrate" -  GC Felix Sohie
 • Donderdag 9 oktober van 8u45 tot 9u30:  Zingen met de Sint-Clemensschool 
 • Donderdag 9 oktober van 13u30 tot 15u: "Liedjes van toen" WZC Ten Doenberghe
 • Donderdag 9 oktober 20u: Open zangavond "Wereldliederen" - GC Felix Sohie
 • Vrijdag 10 oktober van 8u45 tot 9u30: Zingen met de Sint-Clemensschool
 • Vrijdag 10 oktober van 10u tot 11u: Singing Village Pop-Up - Wekelijkse markt
 • Vrijdag 10 oktober van 13u30 tot 15u: "Nederlandse volksliedjes" - Nerocafé
 • Vrijdag 10 oktober van 16u tot 18u: Singing Pop-up - AD Delhaize
 • Vrijdag 10 oktober 20u: 'Zingen in beweging' - GC Felix Sohie 1
 • Zaterdag 11 oktober om 1030: Repetitie voor de uitdaging - Kasteelhoeve
 • Zaterdag 11 oktober om 11u30: Flashmob uitdaging zingen met meer dan 200 Hoeilanders
 • Zaterdag 11 oktober van 15u tot 17u: Singing4Kids (op inschrijving)
 • Zondag 12 oktober om 15u en om 18u: Concert "Zingen met 3 generaties uit Hoeilaart" - schouwburg GC Felix Sohie.

 
Hieronder vind je alle informatie over de activiteiten:

Zondag 5 oktober: Start "Singing Village Festival" Hoeilaart
Op zondag 5 oktober gaan we de uitdaging aan: Is Hoeilaart een zingende gemeente?
14u-16u Zingen in het Zoniënwoud - Vertrek station Groenendaal
17u-18u30 "Start Singing Village Festival" met zang en samenzang in alle toonaarden... (o.a. de Hoeilaartmedley) in cafetaria GC Felix Sohie.
met optredens van Annelies Dille, Els Cuypers, Anja Desmet, Barbara Cool, Jan van Assche,... (i.s.m. Davidsfonds Hoeilaart)
 Maandag 6 oktober: START Pop-up marathon
16u. Singing Village Pop-Up - Bibliotheek
20u-22u "badkamerkoor" - voor al wie zegt niet te kunnen zingen, of tot nu toe alleen zong in de douche. Vals zingen wordt aangemoedigd! Laat de regen maar komen! Ga de uitdaging aan en kom het eens proberen... - Cafetaria GC Felix Sohie
 Dinsdag 7 oktober
8u45-9u30 De kinderen van de St Clemensschool beginnen hun schooldag deze week al zingend! Vandaag zingen de kids van de derde graad en ze hopen dat ook hun (groot)ouders deze ochtend tot na het belsignaal kunnen blijven om samen met hen de "3-generaties rap" mee te zingen!
20u Open zangavond: "samen zingen, samen leven" Cafetaria GC Felix Sohie
 Woensdag 8 oktober
8u45-9u30 De kinderen van de St Clemensschool beginnen hun schooldag deze week al zingend! Vandaag zingen de kids van de tweede graad en ze hopen dat ook hun (groot)ouders deze ochtend tot na het belsignaal kunnen blijven om samen met hen de "3-generaties rap" mee te zingen!
14u-14u30 Open zangsessie- Bibliotheek Open Singing Village Pop-Up - Bibliotheek

Na het zingen in de bib kan groot en klein zich creatief uitleven tijdens het Crea-atelier met Cecilia Croonen
14u30 tot 16u30 Crea-atelier "Vogelhuisjes pimpen (versieren)"
Ons zingende gemeente groeit en heeft dringend nood aan extra vogelhuisjes! Kom een vogelhuisje versieren en misschien kiezen de zangvogeltjes jouw vogelhuisje wel uit tot mooiste huisje van het hele dorp!
De drie mooiste vogelhuisjes winnen een prijs! Afspraak om 14u30 in de cafetaria van GC Felix Sohie. Reserveer hier alvast je vogelhuisje!

14u-16u30 Workshop "123 ZING! -Zingen met kinderen" Sint-Clemensschool.
Help! Zingen met kinderen, het staat in het leerplan, maar wat doe ik ermee? Ik kan niet zingen en dan moet ik ook nog solo zingen voor de hele groep?! De kinderen kennen het liedje, maar wat doe ik als ze na vijf minuten alweer onrustig worden? Hoe hou ik de muziekles afwisselend en leuk voor de leerlingen én voor mezelf? Een initiatief van Koor en Stem. Meer informatie en inschrijven: www.koorenstem.be

16u30-17u Open zangsessie- Bibliotheek Open Singing Village Pop-Up - Bibliotheek

20u Open zangavond: "Sing, Pray, Celebrate" - Cafetaria GC Felix Sohie
Overal in de wereld komen mensen samen om te zingen. Om te feesten, te troosten, moed te verzamelen en vreugde te delen of om dat te zeggen wat we in woorden niet gezegd krijgen,.. Omdat samen zingen deugddoend, verbindend en prettig is. Ik heb een doosje bij vol liederen die de ingetogen, uitbundige, zalig zotte en wijze kanten in ons aanspreken. Doe mee en laat je verrassen! Je hoeft geen ervaring te hebben en geen noten te kunnen lezen. Goesting volstaat.
 Donderdag 9 oktober
8u45-9u30 De kinderen van de St Clemensschool beginnen hun schooldag deze week al zingend! Vandaag zingen de kids van de eerste graad en ze hopen dat ook hun (groot)ouders deze ochtend tot na het belsignaal kunnen blijven om samen met hen de "3-generaties rap" mee te zingen!
13u.30-15u "Liedjes van Toen"
De leerlingen van het 4de lj. Sint-Clemens zingen voor de senioren tijdens een kort concertje. Daarna zingen ze samen met de bewoners "Liedjes van toen" tijdens een open zangstonde. Familie en andere geïnteresseerden welkom!
Wie? In samenwerking met Anne Weller die jarenlange ervaring heeft met zingen in W.Z.C. Heilig Hart in Grimbergen. Ze leidt het bewonerskoor en begeleidt wekelijks samenzang met (dementerende) bewoners. Waar? Zorgcentrum "Ten Doenberghe"
20u Open zangavond: "Wereldliederen" i.s.m. Willemsfonds- GC Felix Sohie
Deze avond gaan we op reis zonder een vliegticket te moeten kopen of onze valies in te pakken. We nodigen Hoeilanders van buitenlandse origine uit om liederen uit hun cultuur/tradities te delen. Nu is het onze beurt om over moeilijke woorden te struikelen, of te wennen aan andere klanken...
Benieuwd waar men zoal over zingt in Congo, Irak, Griekenland, Senegal,...? Kom het ontdekken en duik mee in een onuitputbare schatkist vol muziek!

 Vrijdag 10 oktober
8u45-9u30 De kinderen van de St Clemensschool beginnen hun schooldag deze week al zingend!
Vandaag oefenen enkel de kids (en hun grootouders) nogmaals de "3-generaties rap" om dan om 10u mee te zingen tijdens de flashmob op de markt.
10u-11u. Singing Village Pop-up.
Opzij opzij opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats!
Honderden kinderen van de Sint-Clemensschool maken een meterslange ketting en zingen op de wekelijkse markt Hoeilaart.
Komt dat zien, komt dat zien en vooral: komt dat horen!!
13u. -15u Singing Village Pop-up "Nederlandse volksliedjes" i.s.m. Cafe Combinne
Café Combinne is een interculturele praatgroep waar Nederlands gesproken wordt. Anderstaligen ontmoeten er Nederlandstaligen om te praten over allerlei dingen: werk, hobby’s, koken ... Maar deze keer wordt er geen Nederlands gebabbeld maar in het Nederlands gezongen!! Iedereen welkom!
Waar? Café Néro
16u.-18u. Singing Village Pop-up AD Delhaize
Zingen terwijl je boodschappen doet, of boodschappen doen terwijl je zingt. Wil je dat wel eens meemaken of ons gewoon aan het werk zien? Kom tussen 16u en 18u naar de Delhaize. Ons boodschappenlijstje biedt inspiratie voor de tekst van ons supermarktlied: rucola, rucola, rucolalalal! Twee sneetje kaaaas!
20u Open zangavond: "zingen in beweging" met Annelies Dille (www.anneliesdille.com)- GC Felix Sohie - zaal Molenberg
 Zaterdag 11 oktober
Uitdaging 2: Flashmob
Lukt het ons om 200 zangers uit Hoeilaart en omstreken samen te brengen om de Singing Village Medley te zingen?
Afspraak om 11u30 binnenplein GC Fellx Sohie!
Wie meezingt wordt om 10u30 verwacht op het binnenplein van de kasteelhoeve (met gepimpte vogelhuisjes!). De 3 mooiste, gekke, originele,.. vogelhuisjes, uitgekozen door een jury van ervaren zangvogels, winnen een prijs!

15u-17u Singing4KIDS (5+) met Barbara Cool van Cool Company vzw (www.muziekvoorkinderen.be )
Cool Company vzw wil kinderen stimuleren, inspireren en motiveren in hun muzikaal-artistieke ontwikkeling en organiseren educatieve playshops, animaties en voorstellingen rond muziek voor kinderen en jongeren vanaf 3 jaar in scholen, culturele centra en op andere locaties.
Barbara Cool is professioneel pianiste en werkt al jaren als muziekpedagoge in verschillende muziekacademies en privé-projecten waar ze talrijke animaties en voorstellingen met kinderen organiseert. Door haar lange muziekervaring worden kinderen, onder haar stimulans, echte muzikanten
Schrijf dochter-of zoonlief hier in voor een heerlijke namiddag vol musiceerplezier! Workshoplocatie wordt meegedeeld na inschrijving (in Hoeilaart, maar afh. van aantal deelnemers) - Min. 6, max 15 deelnemers.
 Zondag 12 oktober
Uitdaging 3: Zingen er 3 generaties (van 9-90 jaar) uit Hoeilaart mee op het podium?
Familievoorstelling & CD-voorstelling "Songlines" om 15u. & 19u. GC Felix Sohie
door het ensembe en projectkoor van de Singing Village i.s.m. Kinderkoor Vitamine Z. Tickets te verkrijgen bij Cultuur en Toerisme Hoeilaart of op de website www.singingvillage.org