Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Sophie Rosseels wint “Prijs van de Europese Burger”

zondag 28 okt 2012

In het Europese parlement ontving dorpsgenote Sophie Rosseels de prijs van de Europese Burger voor haar onderzoek “Age Friendly Cities”
Deze prijs bekroont 37 personen of projecten die de het wederzijds begrip tussen burgers promoten. De jury van Europarlementsleden bekroonde haar onderzoek naar ouderen in de steden. Via interviews met ouderen in vijftien Europese landen kwam Sophie Rosseels te weten wat de noden van oudere generaties zijn, zonder daarmee de behoeftes van andere generaties in de weg te staan. De prijs past dan ook in het Europees Jaar voor actief ouder worden.
 
‘Haar onderzoek is dan ook een welgekomen aanvulling op de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie’, zei Europarlementslid Kartika Liotard tijdens de uitreiking.
‘Het toont aan welke verschillende beleidsdomeinen gesleuteld moet worden om de openheid van onze steden te vrijwaren voor alle generaties, van milieu en transport tot sociale omgang. Sophie heeft dat gedaan door te meten, te monitoren en verbeterpunten aan te geven. Dat haar kandidatuur gesteund werd door zes parlementsleden uit verschillende groepen bewijst hoe belangrijk dit is’.
Een gelukkige Sophie Rosseels dankte alle Europarlementsleden voor haar medaille.
De prijs geeft aan dat er echt wel politieke belangstelling is voor onderzoek naar ouderen in onze maatschappij.’