Startdag vormselcatechese

woensdag 15 sep 2010

Zaterdagmorgen, 11 september, was het weer zover: 17 jongeren (van de 25 die zich opgegeven hebben voor het vormsel) kwamen toe  in de Koldam voor de start van een nieuw catechesejaar.  Spelenderwijs namen ze de draad van de catechese weer op om verder te gaan op weg naar het vormsel dat zal doorgaan op 26 februari 2011. 
 
Hier een samenvatting van het ingezonden verslag.
 
Er werd er gewerkt, geknutseld en gespeeld rond volgende thema’s.
Op de grond was een kronkelige weg getekend:  het leven kan je zien als een weg, waarop je van alles meemaakt.  Soms gaat het zoals je hebt gepland, maar soms gebeuren er heel onverwachte dingen en loopt het anders dan je had voorzien. Er werd even stil gestaan bij de grote mijlpalen in het leven.
 
Toen werd er een grote spiegel geplaatst bij de kronkelige weg en moesten enkele vormelingen proberen de weg te bewandelen terwijl ze uitsluitend in de spiegel mochten kijken.  Dat was niet zo gemakkelijk omdat de weg zo bochtig was. 
 
Die weg zouden we ook de weg van het geloof kunnen noemen. Lopen op deze weg is niet altijd even gemakkelijk: een weg die je niet helemaal kunt overzien en die onverwachte bochten kent.
Gelukkig  is niemand alleen op die weg – christen ben je niet in je eentje -  veel mensen voor ons hebben voor deze weg gekozen, werden door God bewogen….  
We wensen hen een goede tocht naar het vormsel!
 
Wie zich alsnog wil inschrijven, neemt best contact op met Odette Delvaux op e-mailadres: odette_delvaux@yahoo.com of op 0498 12 93 35.