Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Toast Literair bracht boeiend middagprogramma! (fotoalbum)

zondag 19 jan 2014

Zondag 19 januari - Vanmorgen namen 12.000 literatuurliefhebbers deel aan de grootste taal- en leesbrunch in Vlaanderen: Toast Literair. Dat is 1.000 deelnemers meer dan vorig jaar. Op het programma stonden 180 literaire activiteiten. In onze gemeente werkte het Davidsfonds hiervoor samen met de BIB. Samen met Peter Lombaert (Standaard boekhandel Overijse) en diverse BIB-klanten werden de leestrends van 2013 besproken: welke boeken waren het populairst, welke zijn echte aanraders ...
 
Ook dorpsgenoot Jan Vanderstraeten kwam zijn fotobox: Wereldoorlog I in 3D, een uitgave van het Davidsfonds, voorstellen.  Het werd een gemoedelijke en boeiende talkshow met tips die gretig werden opgeschreven. 
 
Je vindt alle boekentips terug in de PDF die je onderaan dit bericht kan downloaden.
 
Tijdens Toast Literair werden ook de winnaars bekend gemaakt van de Junior Journalistenwedstrijd, een schrijfwedstrijd voor de derde graad van het basisonderwijs. Deelnemende scholen waren het Groene Dal, de Sint-Clemensschool, de gemeentelijke basisschool van Jezus-Eik en diverse jonge auteurs, ingeschreven via het Internet.
 
31 deelnemers zorgden voor mooie verhalen in het thema "Oorlog & Vrede".
 
Winnaar werd Hanna Vandergoten

Een dikke proficiat aan alle deelnemers. Je kan de verhalen van de topdrie hieronder downloaden.
 
Toast Literair was ook dit jaar een knap initiatief: een samenwerking tussen het Davidsfonds en de BIB. Achteraf was er een receptie met lekkere toastjes.
 
Wij kijken vol spanning uit naar volgend jaar!