Toch nog zon en ambiance op 't Lindeke (fotoalbum)

maandag 27 aug 2012

Maandag 28 augustus - Het zag er gisterenvoormiddag nochthans naar uit dat deze editie van Lindeke Kermis compleet in het water zou vallen. Een constante koude motregen deed het wijkcomité voor het ergste vrezen. De eucharistieviering verhuisde in aller ijl naar het Lindenhof en de scampi's, pensen en pannekoeken naar de zaal van café Barnum. Geen omstadigheden om echt vrolijk van te worden maar sowieso beter dan niets. 
 
En toch, als de nood het hoogst is, is de redding vaak nabij. In de namiddag klaarde de hemel op en kregen wij een zuinig zonnetje te zien dat er toch weer voor zorgde dat Lindekeplein vol liep.'t Lindeke is een uniek wijkfeest met vooral veel aandacht voor kwaliteit. Wat geserveerd wordt, is altijd prima in orde en het volkse karakter van de wijk vertaald zich in een dorpse gezelligheid die je niet vaak meer tegenkomt.
 
Hopelijk valt het financieel allemaal, ondanks het mindere weer, nog mee, en komt er zonder twijfel volgend jaar een nieuwe editie. Dat zal dan de 24ste zijn. Een schitterende verjaardag komt in zicht!
Een dikke proficiat aan ale medewerkers en op naar het volgende wijkfeest: 'wijk in de kijker': De Regenboogstraat, volgende zaterdag.
 
Foto's: JanVA