Tsunami Tim

dinsdag 16 okt 2012

Beste Hoeilander,
 
De gemeenteraadsverkiezingen liggen enkele dagen achter ons en het kartel CD&V/N-VA likt zijn wonden. Eerlijk, deze dreun hadden we echt niet zien aankomen. We hadden de keuze gemaakt om een zeer positieve campagne te voeren, daarvoor hebben we enorm veel tijd en energie gestoken in ons programma. ‘Een hart voor Hoeilaart’ was onze rode draad, voor alle beleidsdomeinen hadden we een uitgeschreven visie. We gingen ervan uit dat we met dit programma en met deze kandidaten voor een waardig alternatief konden zorgen. U hebt onze aanpak niet kunnen waarderen, helaas. Het zij zo, de kiezer heeft altijd gelijk.   
 
U koos voor Tim, ‘Tsunami Tim’. Ik begrijp dat u hem een nette, toffe knul vindt. Ik wil hem dan ook feliciteren met zijn monsterscore. Echter, het vreemde van deze stembusuitslag is dat u hem wel fantastisch vindt, maar tegelijk zijn beleid afwijst. Of hoe verklaart u anders dat bijna alle zittende schepenen, zowel uit zijn partij als die van PRO Hoeilaart, worden afgestraft. Zij halen allen opvallend minder voorkeurstemmen dan zes jaar geleden. Vreemd, niet? En het perverse van dit resultaat is dat opnieuw diezelfde kandidaten schepen zullen worden. Uw keuze voor de vlotte burgemeester impliceert dat u ook koos voor een beleid dat staat voor verstedelijking en verfransing, voor een beleid waar personeelsleden worden aangeworven op café en er ook worden geschoffeerd, voor een beleid waar de adviesraden gepolitiseerd worden, en waar mobiliteit niet op de agenda staat, waar het scholenoverleg als overbodig wordt beschouwd, waar prestigeprojecten belangrijk zijn en waar projectontwikkelaars in de watten worden gelegd, waar onderhoud van voet- en fietspaden niet aan de orde is, waar betaalbaar wonen plots een heel rekbaar begrip is geworden,...   Sta mij toe dit enorm jammer te vinden!
 
Toch zijn er enkele lichtpunten, u gaf twee N-VA-kandidaten een stevig mandaat. Onze partij verdubbelde zijn stemmenaantal, en onze individuele voorkeurstemmen mogen gezien worden, waarvoor onze oprechte dank. U mag er zeker van zijn dat wij uw vertrouwen niet zullen beschamen, we staan klaar voor een stevige oppositie! We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen van deze gemeente kan blijven houden. Wij gaan er volop tegenaan! U kan op ons rekenen!
 
Michel Joly, voorzitter N-VA Hoeilaart

3675 keer gelezen