Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vanavond: concert Destiny Africa: stemmen vol hoop (video)

dinsdag 04 okt 2011

'Stemmen vol hoop - gezichten stralend van vreugde - levens door liefde geraakt'
 
Dinsdag 4 oktober - In de voorbije vier jaar heeft het kinderkoor Destiny Africa verschillende keren hun thuis in Oeganda verlaten om op tournee in Groot-Brittannië, België en de Verenigde Staten hun vrolijke klanken en mooie gezichten te laten bewonderen.

Bekijk dit fragment:http://www.youtube.com/watch?v=IKbn6BfpYTE

 
Ze hadden het voorrecht om voor de premier, Gordon Brown op te treden tijdens hun eerste Britse tournee in 2008. In 2010 zijn zij even in België geweest en nu zijn ze verheugd hier terug te keren.
 
De Kinderen van het koor zijn tussen 7 en 16 jaar en zijn allen gered uit vreselijke situaties waarin ze werden geconfronteerd met mishandeling, verwaarlozing, honger, seksueel
misbruik en velen zijn weeskinderen. Nu wonen ze in het Kampala Children’s Centre - een gemeenschap met woningen, school, boerderij, jeugdcentrum, atelier en andere middelen, waar deze kinderen leven, leren en openbloeien. Hun levens zijn veranderd en nu zingen ze een nieuw lied, één van hoop, herstel, vrijheid en vreugde en ze brengen het op podium!
 
Zij zullen optreden op donderdag 13 oktober om 19u30 in de Sint Clemenskerk te Hoeilaart.
 
Tijdens het optreden zullen de kinderen hun dromen en verhalen van hoop delen in een levendige mix van hedendaagse en traditionele Afrikaanse liederen, percusie en dans. Kom en hoor de inspirerende klanken van levens met hernieuwde hoop en een nieuwe start.
 
Kampala Children’s Centre, gelegen buiten de stad van Kampala is gegroeid uit de visie van de Arnold Muwonge.  Het duurde 12 jaar om deze  visie te concretiseren. Het centrum opende in 2005 en is nu de thuis voor 106 kinderen. Het doel is om uiteindelijk een 1.000tal Oegandese weeskinderen te verwelkomen. De hoop is dat wanneer deze
kinderen 18 jaar bereiken, ze terug zullen gaan in de gemeenschap om te werken of verder te studeren aan de universiteit.
 
Arnold Muwonge zegt : “Onze doelstelling is om het beste te geven aan de minste, een aantal van deze kinderen komen uit gruwelijke situaties, maar hebben terug hoop gevonden in het Kampala Children Centre. We zijn verheugd om terug te keren naar België om een boodschap van hoop en bemoediging te brengen aan alle mensen die we ontmoeten en dank te zeggen aan het toenemende aantal donatoren”
 
Alle opbrengsten van deze tournee gaan naar ondersteuning van het werk van het Kampala Children’s Centre : om nog meer kostbare kinderlevens te redden en hun een schitterende toekomst te geven.
 
Inkom is 9,-€ met korting voor jongeren (-16j), in voorverkoop 7,-€.  Kaarten zijn te verkrijgen in Hoeilaart bij Mimi-optiek, de Wereldwinkel of de dienst Cultuur van de gemeente.
 
Voor meer informatie over dit evenement kunt u ook bellen met Stephan Stoufs op 0475 55 65 38. Voor meer informatie over het koor Destiny Africa, hun thuis in Oeganda, andere concerten gepland in hun Europese tournee, of hoe u hen kunt helpen, ga dan naar www.destinyafrica.org
 
Plaatselijk contact: Stephan Stouffs 0475 55 65 38