Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Verkeersveiligheid centraal op babbelbank Bakenbos

zaterdag 09 jun 2012

Het regende donderdagavond pijpenstelen wat, om het zacht te stellen, niet bevorderlijk is voor het succes van de babbelbank van "een hart voor Hoeilaart". Met bakken viel de regen uit de hemel en toch waren er enkele moedigen die ons graag kwamen vertellen welke problemen zij in de wijk ervaarden.
 
Aangezien Bakenbos aan een grote invalsweg ligt, zal het niemand verbazen dat de verkeersveiligheid vaak centraal stond. Het sluipverkeer 's ochtend en 's avond, maakt het vaak bont, houdt zich niet aan de verkeersregels (snelheid en voorrang verlenen) wat de andere weggebruikers meer dan eens in gevaar brengt. De verkeersversmallingen zijn een verbetering maar sommige chauffeurs vegen vierkant hun voeten aan de regels. Meer politiecontrole zou welkom zijn.

Ook het totale gebrek aan voet- en fietspaden in de Jozef Kumpsstraat vinden de wijkbewoners onbegrijpelijk, gezien het drukke verkeer dat ook hier nogal vaak het gaspedaal te diep indrukt. 
Zoals totnutoe in bijna alle wijken is de verkavelingsijver van het gemeentebestuur ook hier een reden van bezorgdheid. De inwoners langs de Kelleveldweg zitten met vragen over de grote verkaveling die hier op een 'woonuitbreidingsgebied' gepland is: "vandaag woon je nog landelijk en morgen staat er een verkaveling in je tuin, moet dat echt?".
 

De bijzonder slechte toestand waarin de Tenboslaan zich bevindt, werd meermaals gesignaleerd. Dat was blijkbaar ook al het geval bij een bezoek van de burgemeester aan de wijk, enkele maanden geleden. Die beloofde toen dat, als de mensen voor hem stemden, de straat volledig zou vernieuwd worden!?! Er zijn duidelijk nog zekerheden. 
 
De volgende babbelbank van "een hart voor Hoeilaart" is nu zondag 10 juni op de wijk Dumberg (Dumbergplein).
 
"Een hart voor Hoeilaart" is een project van het kartel CD&V - N-VA