Voor €200 maak je een wereld van verschil!

zaterdag 21 apr 2012

Zaterdag 21 april - Jeugdcentrum Koldam liep gisterenavond vol voor de avond rond "Les Cajoutiers", een schoolproject voor kinderen in nood in Warang, Senegal waar Hoeilanders en Tervurenaars hun schouders hebben onder gezet. De avond was gevuld met Afrikaanse popmuziek, Senegalese lekkernijen en veel beeldmateriaal over het project en de initiatieven om dit hartverwarmend en kansenscheppend initiatief, financieel te steunen.
 
"Les Cajoutiers" is een unieke gelegeheid om via een financiële peterschapsformule, in een klein stukje van de wereld, een enorme verandering ten goede teweeg te brengen. Het biedt de kinderen de mogelijkheid tot scholing en een permanente medische en sociale begeleiding. Naast een leerplan staat de school borg voor een opvoeding met eerbied voor het milieu, de fauna, de flora, de zorg voor de gezondheid en hygiëne, alsmede voor de praktische opleiding in fruit-groente-en veeteelt.
 
Vanaf 2009 werden ieder jaar twee nieuwe klasjes gebouwd. Een totaal van 420 leerlingen voor de 6 niveau's van de lagere basisschool is een streefcijfer dat " Les Cajoutiers" in 2014 wil bereiken.
 
De peterschapsformule omvat een toelage van €200 per jaar of €17 per maand (met fiscaal attest).
 
De Hoeilanders die dit project vanuit Hoeilaart dragen zijn Luc Van Hecke, Marleen Guldentops, Lieve Jonné en haar man en dochter Manu en Olivia Schroeders. Zij hebben deze "Senegal Blues" avond in elkaar gestoken en kregen hiervoor de steun van het GROS en 5voor12.

 
Wie een project zoekt waarbij het geld zonder twijfel op de juiste plaats terecht komt, is dit een unieke kans.

Voor meer info: lucie.deckx@skynet.be of 0478 27 88 84.