Wie reist me naar Roemenië

donderdag 03 mrt 2011

Er was een tijd dat jullie regelmatig nieuws kregen over onze humanitaire werking in Roemenië – de konvooien zijn reeds een hele tijd gestopt omdat alles nu ook verkrijgbaar is in Roemenië en de transportkosten danig hoog werden.
Nieuwe initiatieven staken de kop op en schoven Roemenië daarmee ook ietwat naar de
achtergrond.
 
Echter zijn wij nog steeds nauw verbonden met Roemenië. Wij gaan er ieder jaar op bezoek – we steunen nog steeds maandelijks verschillende jongeren uit zeer arme gezinnen die wensen voort te studeren. Zo is een meisje door Belgisch geld, afgestudeerd als onderwijzeres en staat momenteel voor de klas in de school waar wij jaren hebben gewerkt en hulp geboden, namelijk in Brezuaia op 40 km van Boekarest.
 
Een jongen, ook uit een zeer arm gezin met 4 kinderen, waarvan de vader werkloos is en
slechts hier en daar wat kan bijverdienen tijdens de oogstmaanden, zal dit jaar afstuderen in de informatica. Anderen zitten in de humaniora – één doet er ook beroepsschool enz.
 
Dankzij de regelmatige steun van mensen uit onze streek, kunnen wij nog steeds gezinnen en jongeren helpen naar een betere toekomst.( rioolkinderen - rek. n° BE25 4334 1599 9982 )
 
De crisis heeft ons allemaal wel op een of andere manier getroffen – in Roemenië is dat des te meer !!
 
Maar intussen is het een prachtig land geworden waar enorm gewerkt is aan wederopbouw, economie, toerisme.
Vorig jaar gingen we met de federatieploeg en enkele vrienden naar Roemenië en het heeft iedereen verbaasd er zo een prachtig land te ontdekken, de grote gastvrijheid te smaken en te kunnen genieten van mooie en comfortabele hotels.

Vanuit de vrijwilligers van het eerste uur, de gastgezinnen van zovele jaren geleden, vrienden en sympathisanten wordt soms ook de vraag gesteld, zo een reis te organiseren, zeker ook om oude en jonge Roemeense vrienden terug te zien
 
Belofte maakt schuld – wij maken enkele voorstellen klaar en nodigen iedereen uit om samen met ons, Roemenië, meer bepaald ook Boekarest, van vandaag te herontdekken en mensen van vroeger te
ontmoeten.

Samen met onze Roemeense vrienden, zou het een onvergetelijke reis kunnen worden.
Deze zou doorgaan tijdens de maand juni van dit jaar.
Hoeveel dagen ? wanneer precies ? welke bezoeken ? wie ontmoeten ?
Je komt het allemaal te weten…
Wij komen samen in taverne Molenvijver ( boven de sporthal )

op maandag 14 maart om 19.30 u. om samen vooral te overleggen wat de verlangens van de groep zouden zijn.  

Voor meer informatie en indien U interesse hebt, geef een seintje of kom ons vervoegen op 14 maart e.k. :

Jacqueline Brenart 0476/21 26 88 of 02/657 43 33

Om niemand te vergeten is het belangrijk dat iedereen even oude of “ nieuwe “ bekenden aanspreekt! Men zegge het voort….
 
Jacqueline Brenart