Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Wielerclub stopt er mee.

vrijdag 11 nov 2011

De sponsors van de Lenteprijs en het Wielercrierium tijdens het druivenfestival kregen deze week een brief in de bus met een meer dan droevige boodschap:
 
"Na meer dan 26 jaar  komt er een eind aan een tijdperk. Het bestuur van de Wielerclub Hoeilaart heeft beslist er op 31 december mee te stoppen. De dorpskom zal het in de toekomst zonder Lenteprijs en Druivenfestival criterium moeten doen ..."
 
Navraag leert ons dat een van de belangrijkste redenen is, dat de vereniging er niet in slaagde om nieuwe medewerkers aan te trekken zodat het werk op de schouders kwam te liggen van 5 personen. Er bleek van buitenaf geen interesse om wielerkoersen te organiseren.
 
Voorzitter, Liévin Hendrickx is inmiddels ook al 72 jaar en zag zich dit geen jaren meer doen. Beter in schoonheid eindigen.
 
Dit stoppen van de wielerclub is geen goede zaak voor de gemeente. Wielrennen is niet alleen een schitterende sport, het brengt ook heel wat sfeer langs het parcours en zorgt voor een levend centrum.
 
Het is niet te begrijpen dat het zo moeilijk is om een toffe ploeg van medewerkers te vinden die het voortbestaan van deze sportvereniging kan waarborgen.
 
Waar zijn  de dynamische en ondernemende Hoeilanders?  Hoe zorgen we ervoor dat de heroïsche dagen van o.a. "Hoeilaart -Diest-Hoeilaart" en alle lokale wedstrijden terugkomen?