Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Wijk Molenberg kreunt onder zwaar verkeer

woensdag 20 jun 2012

Terwijl Femma (KAV) in de Sint-Clemenskerk haar 65ste verjaardag vierde, was de Babbelbank van “een hart voor Hoeilaart” te gast in de wijk Molenberg. De tent werd opgezet onder de watertoren waar de wind, zoals zo vaak, enthousiast waaide.
 
Wie ons een bezoek bracht, had vooral opmerkingen over het zwaar verkeer, voor een groot deel de vrachtwagens die het containerpark aandoen. Door de slechte staat van het wegdek van de G. Dekleermaekerstraat moeten de huizen heel wat trillingen verdragen. Tijdens de werken aan de Jezus-EIksesteenweg kreeg deze staat te veel verkeer te verwerken met veel schade tot gevolg en dat is nog steeds niet hersteld.
  In de Watertorenstraat rijdt het zwaar verkeer dan weer te snel wat geen veilig gevoel geeft.
De wegversmallingen op de Jezus-Eiksesteenweg die bedoeld zijn om het verkeer te doen vertragen, hebben het verwachte resultaat zolang iedereen zich aan de voorrangsregels houdt maar vooral de bussen van de Lijn en de vrachtwagens leggen die vaak naast zich neer.
 
Al bij al een gezellige en zonnige zondag aan de Watertoren. De volgende Babbelbank staat op 1 juli in de wijk Leen/Terdelle.
 
De Babbelbank van “een hart voor Hoeilaart” is een initiatief van het CD&V/N-VA kartel in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.