Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Youri Vandervaeren nieuw OCMW raadslid

dinsdag 25 sep 2012

Dit is een persbericht van CD&V Hoeilaart
 
Youri Vandervaeren heeft ter vervanging van Steven Benats voor CD&V Hoeilaart de eed afgelegd als nieuwe OCMW raadslid. Youri is reeds enkele jaren politiek actief als gemeenteraadslid.

Tijdens zijn eerste OCMW raadsvergadering vroeg kersvers raadslid Youri Vandervaeren aandacht voor een milieubewuster aankoopbeleid binnen het OCMW van Hoeilaart. Het OCMW overweegt immers om een tweedehands minibus aan te kopen. Deze minibus zal, naast de reeds beschikbare bus, ook gebruikt worden voor de het halen en wegbrengen van de residenten die gebruik maken van het dagverzorgingscentrum in het woonzorgcentrum Hof ten Doenberghe. Vandaag is enkel bepaald dat de aankoop van dit tweedehands voertuig niet meer dan 15.000 euro mag bedragen. Gezien het dagelijks gebruik van deze minibus, waarbij intensief korte ritten worden gemaakt, is Youri Vandervaeren van mening dat het OCMW bestuur toch moet overwegen om een aantal ecologische voorwaarden op te leggen bij de aankoop van deze minibus met lift voor rolstoelgebruikers.
 
Hij stelt dan ook voor te onderzoeken of de aankoop van een nieuwe hybride of elektrisch voertuig niet kan overwogen worden. De kostprijs hiervan zal natuurlijk méér bedragen dan 15.000 euro maar wanneer men dit via een leasing doet is de jaarlijkse kostprijs van deze duurzame investering wel financieel haalbaar voor het OCMW van Hoeilaart. Dergelijke belangrijke aankopen moet men immers steeds kaderen in een lange termijn visie binnen het OCMW beleid.
 
(foto: Maggie Lietaert, Marc Beelen, Youri Vandervaeren en Luc Menu)