Zoniën Atletics Team vierde 10de verjaardag (fotoalbum)

zondag 23 mrt 2014

Zondag 23 maart - Op 1 januari jl. werd Zoniën Atletics Team, het ZA team, opgericht en dat werd zaterdag gevierd in zaal Ten Druive te Overijse. "Zoniën Athletics Team weet wat feesten is. Het geeft duidelijk aan dat buiten het sportieve luik, het sociale aspect minstens even belangrijk is." vertelde ons voorzitter, Manu Lauwers, "vele vriendschappen zijn ontstaan in de schoot van de club, en dat in alle geledingen. Zowel bij de jeugd, bij de Nordic Walkers als bij de recreatieve lopers. Het zou leuk zijn mochten deze 3 groepen zich nog wat vaker kunnen ontmoeten in het activiteitencomité om af en toe samen wat activiteiten te organiseren ondanks de verschillen wat betreft het sportieve." Het ZA team telt inmiddels zo'n 400 leden. Een van hun bekendste initiatieven is zonder twijfel 'Start to Run' waar sinds de eerste uitgave, eveneens tien jaar geleden, ongeveer 900 mensen aan deelnamen. 
 
"Qua geschiedenis, qua gebeuren, valt er verder al heel veel te vertellen in de relatief korte geschiedenis van deze club. Om maar een paar hoogtepunten te noemen: talloze wedstrijden, vele wandelrally’s, stages, uitstappen, reizen, etentjes, de ondertussen berucht geworden feestjes en ga zo maar verder…….. Maar 1 gebeuren, 1 initiatief springt er wat mij betreft bovenuit. We hebben al benadrukt dat we sociaal zeer geëngageerd zijn. In onze club hebben wij ook plaats voor degenen die minder geluk hebben in het leven. En sommige van onze leden gaan in hun sociaal engagement heel ver! Dat resulteerde in het feit dat Annabel en Mounia, twee dames die blind zijn, een paar jaar geleden ook lid zijn kunnen worden van onze club en dat zij wekelijks begeleid worden bij het lopen door een aantal vrijwilligers! Dit toont aan dat we een warme club zijn en daar mogen we best fier op zijn! Annabel en Mounia konden er vandaag jammer genoeg niet bij zijn."
 
Manu verwoordde nogmaals de wensen van de club: een tartan atletiekpiste en een Finse piste. De huidige infrastructuur zoals de piste op 'Den Heurck' in Overijse is die naam allang niet meer waardig. Ook een Finse piste staat al jaren op het verlanglijstje? Of de gemeentebesturen van Overijse en Hoeilaart daar wat aan gaan doen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Geduld is een mooie deugd maar het ZA team wacht al jaren.
 
Tijdens het feest werd ook, als een heuse modeshow, alle kledij die de clubleden in die tien jaar gedragen hebben, geshowd.
 
Voor de gelegenheid waren ook 'The Expendables' en 'Isabelle A' uitgenodigd. Deze tiende verjaardag werd uitbundig gevierd en zo hoort het ook.
 
Een dikke proficiat voor de jarige!
 
Foto's: KarelVA