Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Zwakke weggebruiker wordt extra obstakel

zaterdag 02 apr 2011

Persbericht ingezonden door de gemeenteraadsfractie van CD&V Hoeilaart
 
Op de gemeenteraad van 28 maart 2011 werd het aanvullend verkeersreglement voor de aanleg van een aantal wegversmallingen op de Jezus-Eiksesteenweg en de Waversesteenweg goedgekeurd.De CD&V-fractie had sterke bedenkingen bij dit initiatief en keurde dit verkeersreglement niet goed.
 
Eén van de bedenkingen behelst artikel 4 van dit verkeersreglement: “Een fietssuggestiestrook zal aan de beide kanten van de rijbaan aangebracht worden. De fietsers moeten ook door de versmalling/poort rijden.”
 
Wanneer CD&V de bevoegde schepen interpelleerde waarom deze fietssuggestiestroken niet langs de poorten verder konden doorlopen repliceerde hij het volgende: “Door de fietser door de wegversmallingen te laten rijden vormt deze zwakke weggebruiker als het ware een extra obstakel voor het wegverkeer waardoor dit wegverkeer afgeremd zal worden." Volgens CD&V gaat het hier om een zeer ongelukkige uitspraak en is men verbaasd dat de fietser ingezet wordt om het verkeer af te remmen.
 CD&V hoopt alsnog dat de zwakke weggebruiker in dit dossier niet over het hoofd gezien zal worden en dat de gemeente de nodige maatregelen zal treffen om de veiligheid van de zwakke weggebruiker op deze steenwegen beter te garanderen.
 
(Persberichten vallen steeds onder de verantwoordelijkheid van de indiener)