70 jaar Chiro zit er weer op! (3 fotoalbums, reünie, fuif en sluiting)

maandag 23 mei 2016

Het was me een weekend. Ons dorp bruiste van de activiteiten en weinigen zullen overal geraakt zijn. Voor Chiro Hoeilaart waren de voorbije dagen heel belangrijk. Het vieren van een 70ste verjaardag is immers de gelegenheid bij uitstek om mensen van verscheidene generaties samen te brengen en het nostalgisch gehalte van zo'n evenement is altijd ontroerend groot . De huidige groepsleiding mag trots terugblikken op dit feest. Oud-chiristen kwamen in grote getale opdagen en de hechte sfeer kon je duidelijk voelen.

Het belang van jeugdbewegingen kan moeilijk onderschat worden. Chiro en scouts spelen een onmisbare rol in de opbouw van het sociale netwerk van onze gemeenschap. Hun motivatie en dynamiek werken aanstekelijk wie ooit in de leiding gestaan heeft geraakt die nooit meer kwijt. Kijk maar naar het  verenigingenlandschap vandaag, zoals Het Hele Dorp, Doendersvolk, De Blauwe Vinken, Phobos ... overal vind je oud-chiro en oud-scouts terug: mannen en vrouwen uit het juiste hout gesneden, een grote familie!

De toekomst van onze gemeente ligt dan ook grotendeels in hun handen want zij zijn het die geleerd hebben om samen te werken en zich voor elkaar in te zetten. In deze 'ik' maatschappij is dat een eigenschap die het verschil maakt.

Proficiat Chiro en in het bijzonder aan Renny, Martijn en Peter die deze 70ste verjaardag kleur gegeven hebben samen met zoveel leiding en oud-leiding. En nu op naar de 75ste verjaardag! 

Foto's: JanVA en KarelVa