Afscheidsfeest Gaby & Roger was plezant en ontroerend! (fotoalbum)

zondag 18 jun 2017

Het moet niet altijd een bal zijn dat het GC Felix Sohie volledig vult. Zondagnamiddag vierde Hoeilaart er het afscheid van café 't Betenland, van Gaby & Roger. Al vanaf drie uur stroomde het volk, jong en oud, toe voor wat een toffe gebeurtenis beloofde te worden. Er was dan ook aan alles gedacht: een springkasteel, een mechanische stier, hamburgers, pensen, ijsjes en uiteraard Stella van 't vat en ander geestrijk vocht, à volonté!

De verschillende verenigingen die hun thuishaven hadden in 't Betenland, zorgden via een beurtrol voor een vlot verloop. Het werd een plezant feest met geregeld een ontroerend moment waarbij een traan werd weggepinkt want, laat ons eerlijk zijn, niemand wordt echt vrolijk van de gedachte dat de deur van 't Betenland vanaf vandaag gesloten blijft. Voor talloze Hoeilanders was het immers een tweede thuis, een plek waar je altijd terecht kon, waar 'den Anderlecht' altijd won, waar alle generaties als vriend werden ontvangen en bediend. 

Het zal misschien wat cliché klinken maar zoals Gaby maken ze ze niet meer, de caféuitbaatsters die zich onvoorwaardelijk en met gevoel voor verantwoordelijkheid inzetten voor de klant en die de verenigingen alle mogelijke steun gaven. Wie er binnenkwam , maakte deel uit van een grote familie. Het respect voor Gaby en Roger was en is bijzonder groot. Je kon het de hele namiddag en avond voelen, dit afscheidsfeest was niet onder klanten maar onder vrienden.

Het zal nog even duren voor het tot iedereen doordringt dat ons dorp een belangrijke thuishaven verliest. Er zit niets anders op dan een tijdje verloren te lopen en waarschijnlijk geregeld voor de gesloten deur van 't Betenland te staan omdat je goeie gewoontes niet snel afleert.

Het zit er dus op voor Gaby en Roger, tijd voor een welverdiend pensioen. We wensen hen uiteraard nog vele jaren en hopen hen nog vaak tegen te komen want die gezellige babbels willen we niet zomaar opgeven. Het ga jullie goed en bedankt voor dit plezant feest onder Hoeilanders, onder kameraden.

Foto's: JanVA