BIN - buurtpreventienetwerk was op de Meifeesten

dinsdag 15 mei 2018

Meifeesten Hoeilaart – zondag 6 mei 2018 – 11 uur – de meizon staat al hoog aan de blauwe hemel terwijl de bemande stand van “Buurtpreventie Hoeilaart” klaar is om de eerste geïnteresseerden te ontvangen en hen te informeren en motiveren om mee te werken aan meer veiligheid in onze gemeente. De nieuwe coördinator, Jan Montreuil, en één van de pioniers van het BIN Hoeilaart, Christophe Philips, zorgden voor de opbouw.

Een tweede pionier, Vincent Philips, zette zich zondag in voor een ander goed doel in het Pop-upkapsalon op de Meifeesten. De ganse organisatie gebeurde online door de ganse WhatsApp trekkersgroep.  BIN/WhatsApp-inschrijvingsformulieren, infoflyers en stickers lagen klaar, de beide spiksplinternieuwe strandvlaggen trokken de aandacht van de zeer talrijke bezoekers. Daarom een welgemeende dankjewel voor de gewaardeerde medewerking van Greta Uyttenbroeck en Caroline Rosseels, communicatieambtenaren.

Voorzitter van de Seniorenraad 55+ Hoeilaart, Gilberte Marchand, wil niet dat senioren vergeten worden en maakt ook graag deel uit van deze bijzonder enthousiaste trekkersgroep en kwam als derde aan. Hoeilander in hart en nieren, Els Kunnen, kwam het team vervrouwelijken. Dat waren er dan al vier op een rij om “Buurtpreventie Hoeilaart” in de kijker te zetten. De trekker van het eerste uur, Youri Vandervaeren, zat ’s voormiddags nog op de fiets, waarna hij en Frank Eggerickx de eersten ’s middags kwamen aflossen en/of versterken.  Met Vincent Philips in het Pop-upkapsalon was het trekkersteam volledig en werden er maar liefst 34 nieuwe leden ingeschreven.  Lees meer over Buurtpreventie Hoeilaart op deze site.  Volg “Buurtpreventie Hoeilaart” ook op Facebook.

Met grote dank aan vzw Doendervolk belooft “Buurtpreventie Hoeilaart” volgend jaar opnieuw mee te werken. Volgende afspraken: Het Druivenfestival 2018 in september en de Duurzame Doendersdag 2018 in oktober.