"Broken Circle Breakdown" geniet opnieuw van staande ovatie (video en fotoalbum)

zondag 10 dec 2017
play video

Toneelgroep Reintje mag best fier zijn. Wat het voorbije weekend gerealiseerd werd, doen weinigen haar na. Net een jaar geleden vond de première plaats (drie voorstellingen in 2016) en nu reeds, 12 maanden later, werd het stuk op vraag van het talrijke publiek hernomen, opnieuw voor een uitverkochte schouwburg (tweemaal) en weer met een staande ovatie. De inhoud van het stuk mag dan wel bijzonder sterk zijn, toch is het vooral de unieke acteerprestatie van Elke Van den Wijngaert en Wouter Vanderstraten en het muzikale deken van WInston Wutu, die deze productie, in een regie van Yoeri Lewijze, echt de hoogte inschiet. 

Geen vrolijk stuk want rond rouwverwerking, het verlies van een kind en het daarna stuklopen van een relatie is weinig grappigs te vertellen. Het publiek liet haast de hele voorstelling lang, onbeweeglijk en muisstil, de ene emotie na de andere over zich heen komen. Een traan, kippenvel en de krop in de keel waren nooit ver weg. "The Broken Circle Breakdown" geef je veel stof om na te denken en is herkenbaar en diepmenselijk. Een mooie avond! Bedankt.

De jury van "Het Landjuweel" was ook van de partij. We zijn benieuwd of Reintje er opnieuw in slaagt laureaat te worden. Wij duimen alvast.

Hoeilander.be filmde de voorstelling van zaterdagavond, zodat je deze onvergetelijke avond nogmaals kan beleven. Opgepast, de video van deze memorabele productie is maar enkele dagen beschikbaar. Veel kijkplezier.

Video en fotoalbum: JanVA