Davidsfonds zomerzoektocht op kruissnelheid (fotoalbum wandeling)

maandag 02 jul 2018

Wie de voorbije dagen door het centrum stapte, zal ze wel gezien hebben, de tientallen Vlamingen (het zouden er op de einde van de zomer zo'n 30000 moeten zijn) die overal zitten te zoeken naar aanwijzingen voor goede antwoord. De zoektocht van het Davidsfonds trekt elkaar vele duizenden deelnemers en dit jaar werd de Druivenstreek uitgekozen als locatie. Het vertrek van de zoekotocht is in Tervuren maar ook Hoeilaart en Overijse hebben zich actief ingezet, samen met de middenstand, om iedereen op een unieke wijze te verwelkomen.

Zondagvoormiddag organiseerde de toeristische dienst in samenwerking met het Davidsfonds een gezellige, gegidste wandeling langs de locaties die de goede antwoorden in zich verborgen. Samen met Walter Baele en Christiane Vanderoy werd het park, de berg van Sohie en de Molenberg aangedaan waar Mia en Oswald iedereen opwachtten met een heerlijke verfrissing. 

Walter Baele bracht herinneringen boven over de periode dat hij in Hoeilaart woonde, eerst in de CH. Coppensstraat en dan in een serristenvilla op de Jezus-EIksesteenweg. Vandaag woont hij in Overijse.

Altijd boeiend om wat te weten te komen over onze gemeente want we hebben een rijke geschiedenis en vooral ook mooie plekjes.

Foto's: Jan Van Assche