De 11de fietsstage van Filip Sport ging over de Mont Ventoux!

dinsdag 24 mei 2016

5 ritten, 687km, 3 Ventoux beklimmingen en 11.900hm. Of 435km, 1 Ventoux beklimming en 6.355hm. Het zijn maar enkele cijfers welke werden gerealiseerd tijdens de 11de Filip Sport fietsstage 'La Provence'. Drie begeleidsters en 6 fietsende dames gaven de groep van 31 deelnemers een elegante toets en ook dit jaar was er verscheidenheid in leeftijd en nationaliteit met als gemene deler de passie voor de fiets.

Het zijn echter niet enkel de sportieve prestaties die bijblijven maar ook de vriendschap en gezellige sfeer die de Filip Sport fietsweken tot een uniek gebeuren maken.  

Wordt vervolgd op 21 augustus. Dan wordt het startschot gegeven voor de 3de editie van Direction Sud. We vertrekken uit Hoeilaart richting Ardennen gevolgd door een deel van het Groot-Hertogdom Luxemburg. De Vogezen met o.a. de Ballon d’Alsace en Col de la Schlucht vormen de aanloop naar de Jura  en de prachtige Vercors. De Col du Cucheron, Col de Porte en Col de Vence brengen ons langs Grenoble en Vaison-la-Romaine naar het hoogste en meest tot de verbeelding sprekende punt van onze fietsweek : de Mont Ventoux ! De majestueuze berg uit de Provence die op geen enkel wielerpalmares mag ontbreken wordt (uiteraard) beklommen via Bédoin. Met 104km de kortste etappe maar één met faam ! Met de afsluitende rit van 156km fietsen we naar het eindpunt in Lorgues. 

Zoals jullie kunnen lezen is het het Filip Sport Cycling Team weeral aan een zeer actief fietsseizoen bezig. Met variatie ook want op 12 juni staat de mountainbike centraal tijdens X-Bionic Cup X-perience. Een 80km lange eendagswedstrijd in het prachtige Italiaanse Borno.

Al onze activiteiten kunnen jullie volgen via de Filip Sport website (www.filipsport.com) en facebookpagina.