De eerste is geplukt! Druivenseizoen officieel gestart

vrijdag 10 jul 2015

Vrijdagnamiddag werd de 'eerste pluk' feestelijk gevierd in 'actieve' aanwezigheid van bekende Vlamingen en Hoeilander, William Van Laeken, die in 1974 in onze gemeente kwam wonen en een schitterende journalistieke carrière uitbouwde bij de VRT (o.a. Panorama). William knipte de eerste druiventros van het seizoen 2015 en gaf dus het officiële startschot. In het serrebedrijf van Eric Van Camp (foto hieronder), lid van de Sterredruif, aan de Jozef Kumpsstraat, verzamelde al het schoon volk van de druivenstreek samen met de laatse Druivenkoningin, Ina I, en dronk op de gezondheid van onze Belgische druif, koninklijk geschenk, dat dit jaar zijn 150ste  verjaardag viert?

De grote openluchtfototentoonstelling '150 Zoete Zomers'  in de vier druivengemeenten, met schitterende foto's uit het geschiedenisboek van de druiventeelt, kwam eveneens ter sprake samen met het artistieke initiatief 'Route Royal'. Meer hierover vind je door hier te klikken

Ook Hoeilander.be zal een eigen bijdrage leveren aan deze 'Zoete Zomers'. Vanaf volgende week maandag, de hele vakantie lang, zullen er op geregelde tijdstippen leuke oude filmpjes gepubliceerd worden die de geschiedenis van de druiventeelt op een mooie manier illustreren; een unieke aanvulling op de fototentoonstelling. Mis dit niet!

Nog een laatste tip. De druiven zijn dit jaar van een uitzonderlijke kwaliteit!

Foto's: NielsSA

Het kunstwerk van de Hoeilaartse kunstenaar Yvan Stroobants ligt op de 'Route Royal' en is een van de 20 creaties die te bezichtigen is in de druivenstreek.

BijlageGrootte
PDF icon Route Royal_0.pdf1.21 MB