Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De geschiedenis van Hoeilaart in een wandeling!

woensdag 13 mei 2015

Op meerdere plaatsen in onze gemeente zijn de voorbije weken panelen met oude dorpsgezichten ingeplant. Het was een idee naar aanleiding van 50 jaar kring (2013), maar de uitwerking vergde heel wat meer tijd en de tussenkomst van een belangrijke sponsor: CERA. De plaatsing zelf gebeurde met de hulp van het gemeentepersoneel.  Vorige zondag werd deze 'wandeling' ingehuldigd met een glaasje in het GC Felix Sohie en de deskundige uitleg van Michel Erkens. 

Onder elk paneel staat een summiere tekst. Een meer uitgebreide uitleg en de verschillende locaties vind je terug door hier te klikken: ‘Straatpanelen met oude dorpszichten’ (website Heemkundige Kring).  De beste manier om dit stukje geschiedenis van onze gemeente te ontdekken, is natuurlijk door de panelen ter plaatste te gaan ontdekken. ELk paneel toont de situatie vroeger, en achter het paneel zie je uiteraard hoe het er vandaag uitziet. Een knap initiatief met een verrassend verhaal.