De GROS neemt afscheid van secretaris Beatrijs Dhont!

vrijdag 02 sep 2016

Beatrijs Dhont, onze gemeentelijke cultuurcoördinator, is haar laatste dagen aan het afwerken. Een van haar verantwoordelijkheden was het secretariaat van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking, een taak die zij sinds de stichting in 2002 vervulde, tot grote tevredenheid van de leden. Vorige woensdag was haar laatste vergadering in die functie en de leden hadden een klein feestje voorbereid om op een respectvolle wijze afscheid te nemen van iemand die zich steeds  met hart en ziel heeft ingezet voor de derdewereldproblematiek.

Naast huidig schepen Annelies Vanderlinden, was voor de gelegenheid ook oud-schepen, Patrick Demaerschalk, de bevoegde schepen die 14 jaar geleden mee aan de wieg stond van de GROS, uitgenodigd en uiteraard nam hij even het woord. Hij beklemtoonde de resultaatvolle samenwerking en bedankte uitvoerig voor de aangename en vruchtbare jaren.

Ook voorzitter, Rein Van Gisteren, nam uitvoerig de tijd om alle kwaliteiten van Beatrijs te belichten. Hij was vooral bijzonder blij dat Beatrijs in de toekomst wel lid blijft van de GROS, maar dan niet vanuit de gemeentelijke administratie, als secretaris, maar als actief lid, afgevaardigd door de Wereldwinkel. 

En daarnee deden de genodigden zich te goed aan een glaasje en een hapje.