Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De historische stoet van 1952 (video)

zaterdag 18 jul 2015
play video

Vanaf 1948 zag men de noodzaak in de organisatie van druivenfeesten om de druif te promoten. Na de oorlog groeide het aantal serristen tot een recordaantal maar de afzet en kwaliteit volgden die evolutie niet. Promotie bleek dus noodzakelijk en jaar na jaar groeide dit dorpsevenement tot een hoogtepunt in het sociale leven van onze gemeenschap om begin jaren '60 een feest te worden van niet minder dan 13 dagen.

Tijdens de druivenfeesten van 1952 reed de historische stoet uit, geregisseerd door hoofdonderwijzer Renis. De stoet gaf een overzicht van de geschiedenis van onze gemeente met tal van figuranten en schitterende praalwagens. UIteraard kon dit filmpje niet ontbreken in dit zomerse overzicht in het kader van 150 Zoete Zomers, 150 jaar druiventeelt. Veel kijkplezier!