Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De inhuldiging van het borstbeeld van Felix Sohie - 1958 (video)

donderdag 16 jul 2015
play video

In het kader van '150 Zoete Zomers', het intergemeentelijk initiatief dat 150 jaar druiventeelt viert, presenteert Hoeilander.be je elke dag een filmpje uit de oude doos. Vandaag gaan we terug naar het EXPO-jaar 1958. Dat jaar werd het bronzen borstbeeld van Felix Sohie (1841 - 1929), de grondlegger van de druiventeelt, ingehuldigd. Het was een kunstwerk van Raymond De Gryse (1920-1991). De hoogwaardigheidsbekleder van dienst is minister van landbouw De Vleeschauwer die ook enkele oude belangrijke serristen en nakomelingen van de families Sohie van een mooie medaille voorziet.

Het borstbeeld stond tot in 2012 voor het GC Felix Sohie en werd bij de nieuwbouw verplaatst naar de serre. Wie weet was je erbij in 1958 en ontdek je jezelf terug.

Veel kijkplezier!