Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De intrede van burgemeester Frans Vandervaeren - 1939 (video)

maandag 20 jul 2015
play video

Vakantietijd is komkommertijd maar die leegte vult Hoeilander.be in, de hele vakantie lang, met filmpjes uit de oude doos: onze archief DOENDERTV. Vandaag verplaatsen wij ons naar het jaar 1939. Op de vooravond van Wereldoorlog II won dokter Frans Vandervaeren de gemeenteraadsverkiezingen en duwde de liberaal Honoré van de macht. Deze machtswissel werd in een sterk gepolariseerd Hoeilaart op een grootse manier gevierd. Burgemeester Vandervaeren werd door katholiek Hoeilaart opgewacht aan het station van Groenendaal om zijn intrede te doen in de gemeente die hij van 1939 tot 1973 zou besturen.

Nadien volgde een praalstoet op het gemeenteplein waarin Hoeilaart zijn beste beentje voorzette. Een uniek tijdsdocument dat een schitterend beeld geeft van vroeger. Veel kijkplezier.