Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

De liedjes over de Hoeilaartse Druif, ons filmpje van vandaag! (video)

donderdag 16 jul 2015
play video

De voorbije dagen maakte je kennis met het rijke Hoeilander.be filmarchief, ondergebracht in onze rubriek DoenderTV. Na drie afleveringen geschiedenis belichten we vandaag ons roerend cultureel erfgoed: de liedjes van de druiven, gecombineerd met schitterende archiefbeelden uit de bloeiperiode van de druiventeelt. Het fragment komt uit het totaalspektakel '800 jaar Hoeilaart', wat de zang betreft. Hiervoor tekende het Ruusbroeckoor. De beelden dateren voor een groot deel uit de jaren '30 tot '50. 

De liedjes zijn enerzijds van de hand van Victor Goossens en komen uit de revues van de jaren 30 in de zaal van den Tuk. Zij bezingen de verschillende variëteiten. Composities als 'Het Glazen Dorpje', 'Lang zullen ze leven' ... zijn het werk van hoofdonderwijs Marcel Limme en werden in de jaren '50 uit volle borst meegezongen door de leerlingen van de voormalige gemeenteschool.

Veel kijk- en luisterplezier.