De 'Oranje Duivels' winnen Hoeilaart Quizt 2018 (fotoalbum, scorebord en voorbeeldvraag)

zondag 28 jan 2018

Vrijdagavond werd "Hoeilaart Quizt' van het Davidsfonds beslecht in het GC Felix Sohie. De heersende griep had jammer genoeg gezorgd voor het afzeggen van drie ploegen maar dat kon de pret niet bederven. Het werd een mooi afgewerkte quiz met een zeer uiteenlopend spectrum aan vragen, de ene al wat makkelijker dan de andere. Vooral veel multimedia met aandacht voor film- en muziekfragmenten, aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, cultuur, sport en het Hoeilaarts verenigingsleven ...

De winnende ploeg: "Oranje Duivels"  (zie foto) behaalde 318 op 503 punten (63%). De tweede ploeg: "Nitwits" moest het stellen met 308 punten en de derde: "Het orakel van Delphi" behaalde 291 punten. Vooral de wiskundevragen in ronde 9 bleken voor de meeste ploegen te hoog gegrepen (al haalde Krekelheide toch 24/30). De vragen waren gebaseerd op een wiskundetest die vorig jaar aan leerlingen van het 4de middelbaar werd voorgelegd om hun wiskundeniveau te meten. 

Een mooie royale prijzentafel, plezante vragen, een snelle jury en vooral een toffe sfeer maakten deze avond tot een topevenement. 

Wil je als test een vraag beantwoorden dan is dit je kans. Hieronder vind je vraag 1.8, een gecombineerde vraag aardrijskunde - Frans Chanson.

Vraag 1.8:

In bijlage vind je een blinde kaart van België met daarop tien gemeenten ingekleurd. Probeer de gemeenten te benoemen en vul de eerste letter in op de kaart. Beluister nu het filmpje van vraag 1.8 (klik hier).  Je ziet en hoort 10 Franse zangeressen. Geeft de eerste letter van de achternaam (of naam) van elke zangeres.  Deze eerste letters komen overeen met de letters op de blinde kaart. Het ene kan dus het andere helpen om zoveel mogelijk goede antwoorden te vinden. Veel plezier.

Je vindt de oplossing met de juiste gemeenten in bijlage en onderaan dit artikel ontdek je de namen van de zangeressen.

Veel succes! 

Foto's: KarelVA en Michel Picone.

Céline Dion –  Dalida  - Mylène  Farmer - Lara Fabian - France Gall – Françoise Hardy – Patricia Kaas – Mireille Matthieu – Vanessa Paradis –Sheila

DDFFGHKMPS