Echt Hoeilaarts vlees vanaf vrijdag bij ADDelhaize

woensdag 06 jan 2016

Een vaars, grootgebracht op het Hoeilaarts pachthof Smeyberg, sinds 1954 uitgebaat door de familie De Rijcke, ligt dit weekend in de toonbank van het grootwarenhuis ADDelhaize. Dit rundsvlees is van een uitzonderlijke kwaliteit om diverse redenen. Vooreerst is  'Limousin', een sterk ras, bruin van kleur met bleke kringen rond de ogen en de snoet, afkomstig uit Zuid-Frankrijk, dat tevreden is met eenvoudige voeding. De kalfjes worden op een natuurlijke wijze geboren, groeien op in kudde en zogen bij de moeder. Alle 'extensieve' voeding komt van de eigen boerderij: lijnzaadschilfers, rijk aan eiwitten en omega3, aangevuld met gerst, tarwe en bieten.

Hubert De Rijcke koos in 1994 voor Limousin. Het vlees is donkerrood, heeft een fijne vezelstructuur en een alom gerenommeerde smaak, goed voor tal van culinaire prijzen. Mede omdat het 'Limousin' ras zo sterk en zelden ziek is, is het vlees ook zo gezond. 

Waarom biedt ADDelhaize in tijden van 'dagen zonder vlees' deze bijzondere rassen aan? Omdat 'met mate' de gezondste houding is. Minder vlees eten is een goede reflex maar dan wel een lekker stuk! Met dit in gedachte, zochten de beenhouwers naar 'iets anders', naast het vertrouwde 'BlauwWit' ras.  Dit uitzonderlijk 100% Hoeilaarts aanbod is uiteraard tijdelijk en beperkt. Snel zijn is de boodschap.

Nog een klein detail: de dekstier van deze vaars lusitert naar de toepasselijke naam: 'Fluit' (op z'n Hoeilaarts uit te spreken) en komt uit een dorpje achter Limoges.