Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Een op zes gemeenten verhoogde belastingen en Hoeilaart is er weer bij!

zondag 11 okt 2015

Van de 308 Vlaamse gemeenten voelden zich, ondanks de vele verkiezingsbeloften, zo'n 54 of 28%  genoodzaakt om de belastingen te verhogen. Ook Hoeilaart deelt in de prijzen. De aanvullende belasting op de personenbelasting steeg met 14% en de opcentiemen op de onroerende voorheffing met 16%. Tel daar nog de grote stijging van de kostprijs van ons (verkochte) drinkwater bij en je kan niet anders dan besluiten dat Hoeilaart, ondanks de schriftelijke OpenVLD-beloften bij de verkiezingen van 2012, een stuk duurder geworden is.

De meerderheid van de Vlaamse gemeenten, 66% hield de belastingen op hetzelfde peil, 6% liet de beasting zelfs dalen. De VRT Redactie  en het dagblad "De Standaard" bracht over de belastingstijging een verhelderend artikel. Ook het Nieuwsblad schreef erover.

Klik hier voor het artikel van de VRT 'De Redactie"

Klik hier voor het artikel in "De Standaard"!

Klik hier voor het artikel in "Het Nieuwsblad'!