Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Een processie uit de jaren '30 (video)

woensdag 29 jul 2015
play video

Het is nog altijd kokommertijd en daar maken we bij Hoeilander.be gretig gebruik van om in het kader van '150 Zoete Zomers' oude filmpjes boven te halen uit het roemruchtige verleden van onze gemeente. Vandaag keren we terug naar de jaren '30: de processie. In Hoeilaart bestaat deze religieuze volkstraditie niet meer maar zo ver moet je nu ook weer niet rijden om er eentje mee te maken. In Eizer (gehucht van Overijse) bestaat de processie immers nog wel.

Wie wat ouder is zal zich dergelijke beelden nog wel herinneren. Processie en kermis gingen trouwens meestal hand in hand en menig keer hebben we meegemaakt dat de botsauto's even stil hielden als e.h. pastoor onder de baldakijn voorbij stapte in de processie.

Veel kijkplezier!