Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

EHBO cursisten kregen hun brevet

zondag 08 feb 2015

Vrijdagavond huldigde het Rode Kruis de deelnemers aan de cursus EHBO en EHBO/helper. Bij een glaasje cava op het gemeentehuis ontvingen enkele dorpsgenoten hun brevet. De volgende Hoeilanders kunnen je in de toekomst indien nodig het leven redden: Annelies Nagels, Sarah Reynaert, Brecht Van Severen, Katrien Vanhaeght, Eliza van de Zande (EHBO) en Geertrui Avau, Goedele Avau, Ben Callaerts, Anniek De Caluwe, Michel Denayer, Cedric Foccaert, Bjorn Willems en Ilona Debuyst (EHBO/helper).

Daarnaast werd onze gemeente ook officieel "Hartveilige gemeente". Schepen Uytterhoeven mocht de plaat in ontvangst nemen. Hoeilaarts is hartveilige gemeente om de volgende reden: omdat zij minstens één AED toestel hebben, sensibiliseren en minstens 10 % van de personeelsleden hebben opgeleid.

Het project Hartveilig wil de overlevingskansen van een slachtoffer bij een hartstilstand vergroten en wil de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten  door zoveel mogelijk automatische externe defibrillatoren (AED’s) te plaatsen in de gemeente. Zoveel mogelijk mensen te informeren en op te leiden in reanimatie en het gebruik van de AED.