En de "Gouden Pien 2016" gaat naar ... (enkele foto's en de uitslag)

zondag 29 mei 2016

Zondagvoormiddag, tijdens het grote CD&V-ontbijt, werd de "Gouden Pien", de Hoeilaartse trofee voor verdienstelijke dorpsgenoten en verenigingen, voor de zesde maal uitgereikt. De cafetaria van het GC Felix Sohie was tot de nok gevuld toen om 10u de proclamatie van start ging. Uit zes categorieën met telkens drie finalisten werd de winnaar bekendgemaakt. Voorwaarde om in aanmerking te komen was: geen politiek mandaat hebben en geen lid zijn van het CD&V-bestuur. Je kan de Gouden Pien trouwens maar eenmaal winnen.

Na een oproep in de pers, begin maart, werd een 'longlist' samengesteld. Iedere Hoeilander kon in de zes categorieën nominaties insturen. Al die gegevens werden verwerkt en uit deze 'longlist' kozen de leden van CD&V hun top drie samenstellen. Via een puntensysteem werden de finalisten bepaald.  

En dit is de uitslag:

Categorie: Vrouwen -35 jaar

Gouden Pien - Sara Muyldermans

Op haar 14 verloor Sara haar moeder na een slepende ziekte. Op haar 15de vertrok haar vader naar Australië maar Sara hield van Hoeilaart en wilde haar leven hier uitbouwen. Zij besliste haar vader niet te volgen en leerde snel haar plan te trekken. Haar vrienden zaten bij Chiro Hoeilaart waar ze verscheidene jaren leidster was.  Ze studeerde voor haarkapper,  trouwde jong en opende samen met haar (ex)man eerst de frituur 'de S-bocht' in Overijse en daarna 'de Bistro' Waar ze de nodige ervaring opdeed om zelf een restaurant te beginnen.  Dat deed ze in 2013 in Hoeilaart: het eethuis “De Commerce” op het gemeenteplein. Niet zomaar een restaurant maar een plek met veel vaste klanten die het er hun stamrestaurant van gemaakt hebben. Een plek waar Hoeilaart Hoeilaart ontmoet. Sara is de fiere moeder van twee lieve kinderen.

Zilveren Pien - Rani Hazaert

Rani studeert voor verpleegster en heeft net 100 dagen stage achter de rug in Rwanda (Afrika), samen met Lorre Platton (de Gouden Pien 2015), Line Coppens en Lore Quix. Rani komt uit de chirowererld en zet zich dus wekelijks in voor de Hoeilaartse jongeren. Rani kon niet aanwezig zijn op de proclamatie wegens 'werken op zondag'.

Bronzen Pien - Katharine Tessens

Katharine  is de drijvende kracht achter de jonge en dynamische dansschool “Soulstep Dance Crew”, opgericht in 2011, die het jaar door danscursussen organiseert voor kinderen, jongeren en volwassenen, in het GC Felix Sohie. Soulstep Dance Crew telt vandaag meer dan 250 leden en neemt ook al enkele jaren deel aan de lichtstoet.

Categorie: Vrouwen +35 jaar

Gouden Pien - Els De Munter

Els is werkzaam in het OCMW en wordt vooral gewaardeerd voor haar warmhartig en sociaal engagement en haar inzet in het woonzorgcentrum. Daarnaast is zij ook bestuurslid bij de Gezinsbond die o.a. de tweedehandsbeurzen en het Sinterklaasfeest organiseert.

Zilveren Pien - Kim Vanderstraeten

Kim is vandaag voorzitster van toneelgroep Reintje, ze zingt bij Sopraline, was actief bij de Chiro, is actief bij De Blauwe Vinken en is uittredend ondervoorzitter van de Raad voor Lokale Economie, gekend van o.a. de actie: Ik koop in Hoeilaart, de reclamestoet en de onmisbare financiële steun aan de jaarlijkse lichtstoet. Kim is ook mee de drijvende kracht achter de eindejaarsactie: 'Hoeilaart Bruist'.

Bronzen Pien - Julie Bollue

Julie is oud-leidster en oud-groepsleidster van de scouts, ze behoorde ook tot de groep die HET HELE DORP nieuwe stijl opstartte, verdween even uit Hoeilaart om dan getrouwd terug te komen. Vandaag zet ze zich in voor het wijkcomité Steenbergstraat, is lid van de ouderraad en voorzitster van de schoolraad Sint-Clemens.

Categorie: Mannen -35 jaar

Gouden Pien - Martijn Kayaert

Martijn is genomineerd voor zijn tomeloze inzet voor goede doelen zoals het "Damiaankamp Congo" en de actie "Hoeilaart helpt Duinkerke". Hij is ook stichtend lid van VZW Doendervolk. Martijn komt uit de chirowereld en is net benoemd tot kookouder voor het bivak 2016. Tevens was hij een van de drijvende krachten achter de viering "70 jaar Chiro", vorig weekend.

Zilveren Pien - Thomas Moffat

Thomas kennen we als één van de trekkers van het hangjongerenproject. Hi j is de zeer gemotiveerde hoofdleider van de Scouts en gewezen lid van de jeugdraad.

Bronzen Pien - Karel Rowies

Karel is beroepsmatig fietskoerier in Brussel bij  PedalBX, het bedrijf dat hij zelf oprichtte. Als wielrenner leverde hij dit jaar uitmuntende prestaties in het regelmatigheidscriterium Wielervrienden Zennevalei. Karel heeft een actief verleden bij de scouts en is steeds de beste Hoeilander in de jaarlijkse steegjesrace (Druivenfestival). Hij was tot voor kort ook bij Het Hele Dorp. Karel kon niet aanwezig zijn op de proclamatie wegens deelname aan een wielerwedstrijd.

Categorie: Mannen +35 jaar

Gouden Pien - Olivier Dewit

Olivier was jarenlang hoofdleider van de Chiro, bestuurslid van Phobos en oud-voorzitter van de cultuurraad en jeugdraad.  We kennen hem vooral van de theaterplanken. Menig theaterstuk als acteur bij verschillende toneelverenigingen, maar sinds lang dé presentator/animator van enorm veel happenings die in Hoeilaart doorgaan ( Nerorock, Gympies, Hoeilaart zingt, Het Hele Dorp, etc. ).  Dankzij Oliviers eindwerk 'theaterregie' is Reintje Jong-volwassenen geboren. 

Zilveren Pien - Pieter Rowies

Pieter Rowies speelt toneel bij toneelgroep Reintje en is lid van het kerncomité Druivenfestival. Pieter was enkele jaren geleden nog groepsleider bij de Scouts en actief binnen de jeugdraad. Hij maaktte ook deel uit van HET HELE DORP nieuwe stijl. Hij is ook leerkracht in de Sint-Clemensschool.

Bronzen Pien - Erwin Gysens

Erwin was groepsleider en kookouder bij de Chiro, is een Blauwe Vink en al enkele jaren  voorzitter van het Druivenfestival. Hij zet zich ook in voor de vereniging EKSEEKO, een vereniging van jongeren en jong-volwassenen met en zonder handicap die samen leuke activiteiten doen in hun vrije tijd. Erwin is ook juryvoorzitter van het Hele Dorp. Erwin kon niet aanwezig zijn op de proclamatie wegens andere verplichtingen.

Categorie: LIFE TIME

Gouden Pien - Jan Vanderstraeten

Jan regisseert vandaag bij toneelgroep Reintje waarvan hij jaren voorzitter was. Hij doet ook de videoregie bij de captaties van Hoeilander.be. Jaren geleden ontwierp hij diverse druivententoonstelling, was  actief bij de Hoeilaartse cultuurvereniging 'vzw Piekuur', ontwierp de kerststal in de Sint-Clemenskerk … In de beginjaren van Radio Zoniën verzorgde hij  het programma “een uur bij uw gebuur”. Professioneel was hij jarenlang TV-producer bij VTM en verantwoordelijk voor o.a. de openingsshow, Tien om te Zien … Hij werkte hij ook diverse jaren voor de VRT, o.a. samen met Jan Van Rompaey.

Zilveren Pien - Jacqueline Brenart

Jacqueline maakt deel uit van de federatieploeg en is uitvaartbegeleidster. Je kent haar ook van ‘Help ons Helpen Roemenië’ en meer dan 50 jaar inzet voor de Hoeilaartse gemeenschap. Jacqueline en haar echtgenoot Danny hebben doorheen de jaren wel honderden keren onze verenigingen geholpen. Haar dochter Marijke, onze Gouden Pien van 2011, heeft het dus niet van vreemden.

Bronzen Pien - Norbert Vanherentals

Norbert is de laatste serrist van een hele generatie. Tijdens het seizoen doet hij nog steeds professioneel de markten en levert topdruiven. Norbert is een man uit een stuk altijd recht voor de raap. Een serrist in hart en ziel!

 

Categorie: Vereniging en Organisatie

Gouden Pien - Het Hele Dorp

Het schitterend dorpsspel dat in de laatste veertig jaar van vorige eeuw voor onvergetelijke momenten zorgde, vond in 2005 een tweede leven dankzij een totaal nieuwe groep jonge initiatiefnemers die dit monument opnieuw tot een uitzonderlijk succes hebben gemaakt. Inmiddels kende het 'nieuwe' HELE DORP' al zijn 12de editie kende.  Het Hele Dorp kon niet aanwezig zijn op de proclamatie omdat ze op afsluitingsweekend waren. Via Skype volgden zij de uitreiking. de ploeg slaagt er wonderwel in zichzelf te vernieuwen zodat de toekomst van dit uniek Hoeilaarts evenement verzekerd is.

Zilveren Pien - Tienerkoor Sopraline

Dit koor werd door Jan Van Assche opgericht in 2006, in de schoot van de catechesewerking, verzorgde al vier maal het schitterende concert ‘Hoeilanders zingen Kerstmis’, en ‘een volkse Kerst’, Kerstmis in Hoeilaart en ‘De wereld zingt Kerstmis’. Dit jaar is "Hoeilanders zingen Kerstmis' aan een vijfde editie toe, een jubileumconcert waarvoor als vanaf de maand maart gerepeteerd wordt. Het wordt een uniek evenement. Al sinds 2006 luisteren zij ook de Plechtige Communie en het Vormsel op. Vandaag zijn alle tieners die het koor opstartten wel al 20 jaar geworden en is Sopraline van tienerkoor geëvolueerd tot een meerstemmig koor waarbij zowel jongeren als volwassenen zingen. De muzkale leiding is in handen van Veerle Pauly.

Bronzen Pien - VZW Doendervolk

Deze nieuwe vereniging, die drie jaar geleden werd opgericht om de Meifeesten meer kleur te geven, nam dit jaar het initiatief om de organisatie van de Meifeesten volledig te coördineren. Als hoofdorganisator hebben zij getoond heelwat competentie in huis te hebben voor een haast perfecte organisatie. De Meifeesten hebben hierdoor hun tweede adem gevonden en wij kijken met zijn allen uit naar de editie 2017!

De GOUDEN PIEN is een organisatie van CD&V Hoeilaart. Een dikke proficiat aan alle genomineerden en de winnaars van de 'Gouden Pien'.

Groepsfoto van de aanwezige genomineerden en het CD&V-bestuur.