Filip Sport Cycle team op Champions Cycle Tour (21 juli)

maandag 16 jul 2018

Filip Sport heeft respect voor het wielererfgoed. Er is de jaarlijkse afspraak in Gaiole in Chianti, middenin de Toscaanse heuvels met zijn befaamde Strade Bianche. Enkel vintage fietsen van voor 1987 en de bijhorende wollen truien zijn toegelaten voor een rit van 209km. In eigen land wordt er deelgenomen aan de Retro Ronde van Vlaanderen met vertrek uit Oudenaarde en 164 km op en af de wegen van onze Vlaamse Ardennen. Ook hier uitsluitend stalen frames met 'buiscommandeurs', geen ingewerkte remkabels, klassieke voethaken en retro-outfits. 

Geen retrofietsen en ook geen wollen truien op 21 juli in Geraardsbergen. Wel retro-renners. Rudy Pevenage, tussen 1976 en 1988 succesvol in de Tour en in de klassiekers, weet voor zijn Champions Cycle Tour een indrukwekkende lijst oud-wielercoryfeeën te verzamelen voor een groots evenement. Twintig ploegen met als kopman een ex-renner zullen op het startpodium worden verwelkomd door Ruben Van Gucht alvorens een rit van 90km aan te vatten. 

Op uitnodiging van Olympisch en wereldkampioen Paolo Bettini zal ook een delegatie van het Filip Sport Cycling Team aanwezig zijn en ploeg vormen met de Italiaanse vedette. Eind april was Paolo present op onze 'Il Grillo' 3-daagse in Aywaille en hebben we zijn sympathie gewonnen.

De lijst met kopmannen : Tom Boonen, Johan Musseeuw, Peter Van Petegem, Ferdi VD Hautte, Fons De Wolf, Lucien Van Impe, Dirk De Wolf, Jan Bakelants, Freddy Maertens, Nick Nuyens, Mario De Clercq, Guy Nulens, Nico Mattan en uit het buitenland o.a. Jan Ullrich, Didi Thurau, Paolo Bettini, Alexandre Vinokourov, Jacques Hanegraaf, Johan Van De Velde, Steffen Weseman, Giovanni Lombardi, Jelle Nijdam, Jens Heppner, Matse Kessler, Kai Hundertmarck, ...

De opbrengst gaat naar "Stichting tegen Kanker" zodat we ook nog een goed doel dienen ! 't Wordt dus een speciaal ritje :-)