Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

'Gaatjesboorders aan het werk' en ander politienieuws

dinsdag 07 jul 2015

Tijdens de nacht van 29 op 30 juni hebben in Hoeilaart onbekenden in 3 woningen op de Brusselsesteenweg gaatjes geboord om de woningen te kunnen betreden. Steeds werd enkel de benedenverdieping doorzocht omdat de bewoners boven lagen te slapen.
De zogenaamde ‘gaatjesboorders’ boren -zoals de naam al doet vermoeden- een gaatje ter hoogte van het spanjolet van ramen of deuren. Ze doen dit met een geruisloze handboor. Vervolgens steken ze een stevig maar flexibel stuk ijzerdraad door het gaatje om zo hendels van ramen of schuifdeuren te manipuleren, of zelfs sleutels in het slot rond te draaien.
Voorzie dus niet alleen deuren, maar ook ramen van een slot, draai deze met een sleutel in het slot en berg de sleutels op.Voor wat betreft een schuifraam dat meestal alleen met een hendel werkt, plaats je best een houten balk aan het gedeelte van het schuifraam dat niet opengaat, om te voorkomen dat het andere gedeelte kan opengeschoven worden.Vermijd daarnaast om waardevolle voorwerpen in het zicht te plaatsen.
 
3 daders geïdentificeerd na vandalisme aan het station in HoeilaartDinsdagavond 30 juni om 22.46 uur kwamen bij de politie meldingen binnen van opzettelijke vernielingen aan het station van Hoeilaart.Verschillende bewoners zagen en hoorden jongeren bezig in de stationsomgeving. Ze gooiden met houten balken en verbrijzelden op die manier het glas van een wachthokje op het perron.Een ploeg van de politiezone Druivenstreek was snel ter plaatse en kon er drie daders aantreffen en identificeren. Het gaat om drie jonge mannen afkomstig uit het Brusselse.

Brandstichting aan basketbalveldje in Hoeilaart
Dinsdag- op woensdagnacht rond 00.32 uur kreeg de politie van de zone Druivenstreek een oproep binnen van een rustbankje dat in brand stond aan het basketbalterrein in Hoeilaart.Ter plaatse aangekomen bleek het bankje in lichterlaaie te staan en dreigde het vuur over te slaan naar het struikgewas.De brandweer kon de brand snel blussen. De daders zijn nog onbekend. Er is geen verband met de schade die werd aangericht aan het station.
 
Diefstal van BBQ uit tuin in HoeilaartMaandagnacht 29 juni, hoorde een bewoner van de Brusselsesteenweg in Hoeilaart zijn hond blaffen.’s Anderendaags werd vastgesteld dat de grote BBQ op gas uit de tuin gestolen was. De gasleiding werd eerste doorgeknipt om daarna de volledige BBQ weg te nemen.