Geen drinkwater in groot deel van Hoeilaart UPDATE 4

maandag 11 jul 2016

Sinds ongeveer 18u blijkt er een ernstige panne te zijn bij de Watergroep die verantwoordelijk is voor de distributie en de verkoop van ons drinkwater. Aangezien het vandaag de Vlaamse feestdag is, loopt de communicatie hieromtrent bijzonder mank. Wie naar het wachtdienstnummer belt, krijgt een moeilijk verstaanbaar bandje te horen waarin gesproken wordt over een defecte pompinstallatie. De website meldt dat er geen probleem is. Ook de 'Hoeilaartse app' van de gemeente Hoeilaart die in dergelijke gevallen actief zou moeten zijn om de nodige informatie te geven (zegt men), zwijgt in alle talen. Wanneer de panne uiteindelijk opgelost zou kunnen zijn, is niet geweten en kan nergens te weten gekomen worden.

Facebook leert ons dat diverse plaatsen in de gemeente te lijden hebben onder dit defect. Boven op Bakenbos, Vlaanderveld, Molenberg, Dekleermaekerstraat, centrum ... !

UPDATE 1! Sinds enkele minuten staat er toch wat op de website van de Watergroep al wordt je er in ieder geval niet slimmer van!

"door problemen met pompen zijn er drukproblemen in hoeilaart. onze techniekers zijn terplaatse om deze pompen te herstellen. onze exuses voor het ongemak"

UPDATE 2 (22:37) ! In het centrum blijkt er terug een kleine straal water uit de kraan te lopen.

UPDATE 3 (23:06) ! Blijkbaar is er terug druk op het water in hoger gelegen delen, nog geen 100%, maar het euvel met de pompen blijkt toch zo goed als hersteld. 

UPDATE 4 (dinsdag 9:50) ! De watervoorziening zou overal in orde moeten zijn. Door het verlies van druk kan het zijn dat de filters van de kranen zo goed als verstopt zijn. Wie weinig water uit de kraan ziet stromen, kan best de filters reinigen. De bruine kleur en andere ongemakken zijn normaal na een onderbreking en het is aangewezen de kraan even te laten lopen zodat de leidingen gespoeld worden.