Geniet nu van "Als bomen in de winter" op Doender TV (video en fotoalbum)

zaterdag 23 dec 2017
play video

Vorig weekend speelde toneelgroep Klem "Als bomen in de winter", een stuk van Pierre Soetewey in een regie van Philip Maes. We toonden je de foto's al maar nu is ook de video te bekijken op DoenderTV, het videoplatform van Hoeilander.be. Geniet van dit orgelpunt van Paul Vandenput zijn 67-jarige toneelcarrièrre. Wij filmden deze productie met één camera zodat ook wie deze prachtige acteerprestatie niet kon bijwonen, geen minuut moet missen. Al is de belevenis ter plaatste in de schouwburg natuurlijk veel waardevoller.

Video en postproductie: JanVA

Paul Vandenput sluit toneelcarrière van 67 jaar af met een knaller!

Met "Als bomen in de winter" ging vrijdagavond de laatste Hoeilaartse cultuurproductie van 2017 in première. Met dit warme toneelstuk van Pierre Soetewey, in een regie van Philip Maes, sluit acteur Paul Vandenput een meer dan gevulde toneelcarrière van 67 jaar af. Voor deze productie kroop hij in de huid van een oude getormenteerde man die noodgedwongen opgenomen is in een woonzorgcentrum en zich daar niet mee kan verzoenen. Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar in dit 'uit het leven gegrepen' en erg herkenbare verhaal.

Paul Vandenput kent zijn rol door en door en samen met zijn medehoofdrolspeelster Josiane De Becker sleurt hij je mee in een een rollercoaster van emoties. Deze twee oude rotten in het vak weten wat geloofwaardig acteren is. Talent van de bovenste plank dat alles behalve uitgeblust is. Waarom stoppen, Paul? We gaan je missen. 

Een pluim ook voor regisseur, Philip Maes en de acteurs en actrices: Myriam Van Voorhuyzen, Kathleen Vanherentals, Ward Barhtolomees en Jean-Pierre Muyldermans, die deze productie mooi in evenwicht houden. Knap werk!

Wat je duidelijk merkt, is dat Klem met veel plezier en enthousiasme theater speelt: een toffe bende bij elkaar die met veel geosting op de planken staan.

2017 zal zonder twijfel de Hoeilaartse geschiedenis ingaan als een uitzonderlijk vruchtbaar cultuurjaar met topproducties en uitverkochte zalen. 'Cultuur dichtbij om de hoek' zit in de lift en terecht! 

Foto's: JanVA